Puntenmachine: Ajax sinds aantreden Ten Hag in Europese top

Reacties

Ajax behoort sinds het eerste volledige seizoen onder Erik ten Hag - 2018/19 - tot de best presterende Europese clubs als we kijken naar de clubranking van de UEFA.

Puntenmachine: Ajax sinds aantreden Ten Hag in Europese top
© Pro Shots

Sinds die periode bereikten de Amsterdammers de halve eindstrijd van de Champions League, de zestiende finale van de Europa League en de kwartfinale van de Europa League. Die laatste twee eindstadia werden gehaald nadat overwintering in het miljardenbal nét werd misgelopen.

Het levert Ajax al met al 65 punten op sinds medio 2018. Daarmee hoeft de landskampioen slechts aan Manchester City, Bayern München, Chelsea, Paris Saint-Germain, Barcelona, Liverpool, Manchester United, Juventus en Real Madrid voorrang te verlenen. Direct onder Ajax staan Borussia Dortmund, Sevilla, Atlético Madrid, Tottenham Hotspur en Arsenal.

- Tekst gaat verder onder de afbeelding

De andere clubs uit de top 25 in het Ten Hag-tijdperk die niet afkomstig zijn uit The Big Five (La Liga, de Premier League, de Serie A, de Bundesliga en de Ligue 1) zijn FC Porto (zestiende), Shakhtar Donetsk (gedeeld 21ste) en, heel knap, Dinamo Zagreb (ex aequo 25ste). Gerekend dus vanaf het eerste volledige seizoen van Ten Hag bij Ajax.

De clubranking is vooral belangrijk voor de potindeling bij lotingen, al worden de groepshoofden in de Champions League anders samengesteld (de kampioenen van de landen die deel uitmaken van de topzes op de UEFA-coëfficiëntenlijst aangevuld met de winnaars van de Champions League en Europa League).

In de loop van komende maand staan we op VI PRO uitgebreider stil bij de clubranking.
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.