Puel zet vraagtekens bij overvol schema Southampton

Reacties

Het schema rond de jaarwisseling is in de Premier League overvol als vanouds, maar Southampton is wel heel zwaar getroffen. De club van manager Claude Puel speelt maandag de derde competitiewedstrijd in zes (!) dagen.

Puel zet vraagtekens bij overvol schema Southampton

Dan mogen The Saints immers op bezoek bij het Everton van coach Ronald Koeman. Woensdag werd in eigen huis nog met 1-4 verloren van Tottenham Hotspur en op oudejaarsdag bleek ook West Bromwich Albion te sterk (1-2).

Puel vindt het oneerlijk dat zijn ploeg (zoveel) zwaarder wordt belast dan de andere clubs. 'Neem West Brom, die hebben gewoon vijf dagen tussen twee wedstrijden gehad. Voor ons was dat drie', aldus de Fransman op de clubwebsite. 'En dan spelen we twee dagen daarna ook nog eens tegen Everton.'

'We zijn de enige ploeg die drie keer speelt in zes dagen', vervolgt Puel. 'Dat is niet normaal.' Tot overmaat van ramp moet Southampton steunpilaar Virgil van Dijk ook nog eens missen tegen Everton. De verdediger kreeg twee gele kaarten in het duel met West Brom. 'Hij is enorm belangrijk voor ons. Natuurlijk is dit dus heel vervelend. Laatst kreeg Nathan Redmond tegen Spurs ook al rood. Maar we moeten ons er niet door uit het veld laten slaan.'

Southampton is momenteel de nummer negen van de Premier League. Voor Puel staan binnenkort ook nog twee bekerduels op het programma. De Fransman heeft overigens wel degelijk een punt wat betreft de ongelijke verdeling van de drukte. Koploper Chelsea werkt de drie duels uit dezelfde speelrondes in tien dagen af, terwijl Southampton dat dus in zes dagen doet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.