Puel gaat Lyon coachen en Lille legt zijn opvolger vast

De trainerscarrousel draait op volle toeren in de Franse Ligue 1. Olympique Lyon is erin geslaagd Claude Puel vast te leggen. Lille haalde diens opvolger weg bij Le Mans.

Puel gaat Lyon coachen en Lille legt zijn opvolger vast

Ondanks het kampioenschap en het winnen van de Coupe de France wilde Lyon niet verder met coach Alain Perrin. Na het beëindigen van de samenwerking dook al direct de naam Puel (foto) op als belangrijkste kandidaat-opvolger.

Puel was sinds 2002 werkzaam bij Lille. Met die club maakte hij indruk met een tweede en een derde plaats in respectievelijk de seizoenen 2004/05 en 2005/06. Zijn hoogtepunt tot nu toe bereikte hij in 2000 met AS Monaco door beslag te leggen op de Franse titel, een prestatie die ook bij Lyon van hem zal worden verwacht.

Lille, dat tijdens de afgelopen competitie met onder meer Patrick Kluivert in de gelederen als zevende eindigde in Ligue 1, heeft inmiddels een opvolger gevonden voor Puel. Rudi Garcia komt over van Le Mans, de club die de competitie als negende afsloot. Garcia kwam eerder zes jaar als speler uit voor Lille.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen