Publieksprijs is voor Almere City het minimale bij promotiejacht

Reacties

Jack de Gier hoopt het zwakke punt van zijn Almere City FC te kunnen verhullen bij het tweeluik met Roda JC Kerkrade in de nacompetitie. De defensie geeft hem zorgen, maar de trainer is positief over de attractiviteit van zijn ploeg.

Publieksprijs is voor Almere City het minimale bij promotiejacht

Alleen FC Eindhoven en MVV Maastricht incasseerden in de Jupiler League dit seizoen meer goals dan Almere City FC, dat ondanks 76 tegendoelpunten negende werd. De Gier erkent de problemen: 'Achterin is het kwetsbaar, dat baart ook zorgen. Eigenlijk moeten we er altijd twee of drie maken om te kunnen winnen.'

Tegenover de vele tegengoals stonden wel zeventig treffers en in de eerste ronde van de nacompetitie was het in beide duels met MVV Maastricht drie keer raak. Het scorend vermogen biedt hoop tegen Roda JC. 'Het is prettig te weten dat je als ploeg altijd scoort. Ik hoorde laatst op FOX iemand zeggen dat een wedstrijd van Almere City altijd leuk is. Altijd goals, altijd voldoende te zien. Dat beschouw ik als een compliment. Zo is het ook en dat is ook wel waar we het voor doen. Kijk, kampioen in de Jupiler League worden we niet. Nog niet. Zo ver zijn we nog niet. Dan moet je dus zorgen dat het leuk is om hier te spelen en leuk is om naar te kijken. En intussen de doelstelling niet vergeten. Play-offs halen moet met dit materiaal', legt de coach uit.

De Gier gelooft in de kansen van zijn elftal tegen Roda JC: 'Ik heb Roda al bekijken. Je moet verder kijken en voorbereid zijn. De tijd tussen de wedstrijden is kort. Ook tegen een ploeg als Roda krijgen we kansen en kunnen we scoren. Thuis beginnen vind ik geen nadeel. Hier maar eens kijken hoe ver we kunnen komen dan zien wat dat voor de return betekent.'

Het eerste duel tussen Almere City FC en Roda JC Kerkrade begint donderdag om 20.00 uur. In de nieuwe VI staat een uitgebreid verhaal over de underdog.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.