Topstart Almere City in play-offs dankzij opvallende hattrickheld Mirani

Almere City FC heeft dinsdagavond uitstekende zaken gedaan in de heenwedstrijd van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De formatie van trainer Jack de Gier won op bezoek bij een zwak MVV Maastricht: 1-3.

Ondanks een sterke en felle start gaf MVV het initiatief al vroeg uit handen tegen Almere. De grootste kans voor de Maastrichtenaren was in die fase voor Jonathan Okita, die de bal uit een voorzet over werkte. Vervolgens nam Almere het heft in handen. Nadat MVV uit een scrimmage nog ontsnapte aan een doelpunt, openden de bezoekers na 24 minuten alsnog de score. Verdediger Damon Mirani werd bij een corner niet gedekt en tikte de bal in het doel.

Gezien de voorsprong en de kansenverhouding leek er op dat moment niets aan de hand voor de ploeg van De Gier. Almere noteerde de meeste schoten, maar in plaats van 0-2 werd het na ruim een half uur 1-1. MVV-rechtsback en gelegenheidsaanvoerder Alessandro Ciranni verraste keeper Chiel Kramer met een rake vrije trap, waardoor beide teams bij een gelijke stand de kleedkamers opzochten.

Ook in de tweede helft had Almere het voor het zeggen. Sylvester van der Water zette de toon met een voorlangs gekruld schot en niet veel later namen de gasten opnieuw de leiding. Sherjill MacDonald legde terug na een vrije trap en weer was het Mirani die scoorde: 1-2. Kort daarna raakte Van der Water de paal nadat keeper Michael Verrips de bal bijna verspeelde en MVV goed wegkwam, hetgeen wel zorgde voor gefluit vanaf de tribunes.

Het leed van de MVV-fans was vervolgens nog niet voorbij. De thuisploeg bleef grossieren in het maken van fouten en opnieuw maakte centrumverdediger Mirani daar gebruik van. Net als bij de 0-1 werd hij niet gedekt en deze keer kopte hij de bal in het doel: 1-3. Daarmee was de eindstand bereikt in Maastricht.

Almere speelt aanstaande zaterdag om 18.30 uur de return tegen MVV. De winnaar van het tweeluik speelt hoogstwaarschijnlijk tegen Roda JC Kerkrade, de nummer zestien van de Eredivisie.