Almere City mag blijven dromen van Eredivisie na nieuwe zege op MVV

Almere City FC heeft zaterdag de volgende ronde van de play-offs om promotie/degradatie bereikt. De formatie van trainer Jack de Gier won ook thuis van MVV Maastricht (3-2), na de 1-3 winst in Maastricht. In de halve finale wacht zeer waarschijnlijk een tweeluik tegen Eredivisionist Roda JC Kerkrade.

MVV begon, wetende dat het flink moest scoren in Almere, fel aan de wedstrijd. Dat leverde al na zeven minuten een treffer en een hernieuwde hoop op de volgende ronde op toen Christophe Janssens raak kopte uit een corner van Alessandro Ciranni. Kort daarvoor tikte Almere-verdediger Damon Mirani, in Maastricht nog de held met drie goals, de bal bijna in eigen doel.

Vervolgens kreeg MVV een legio aan kansen en had het de controle over de wedstrijd. De ploeg van trainer Ron Elsen verzuimde echter om de voorsprong te vergroten, wat MVV uiteindelijk duur kwam te staan. Voor de gasten stuitte Jonathan Okita op keeper Chiel Kramer en kreeg niemand zijn voet tegen een voorzet van Joeri Schroijen. Aan de andere kant was het op slag van rust wel raak. Silvester van der Water rondde af op aangeven van Sherjill MacDonald: 1-1.

Waar MVV in de eerste helft na de 0-1 moeite had om de bal er een tweede keer in te krijgen, scoorden de bezoekers na rust snel. Uit opnieuw een corner van Ciranni kreeg de defensie van Almere de bal niet weg en Okita tikte van dichtbij raak met een hakje. Vervolgens kreeg gelegenheidsspits Samy Mmaee, normaal gesproken centrumverdediger, een goede kans. Hij kapte goed weg, maar schoot de bal twee meter over.

MVV kwam opnieuw goed uit te startblokken, maar drukte daarna niet door. De gasten kregen weinig grote kansen op 1-3 - en dus verlenging - en zagen Almere af en toe gevaarlijk worden, bijvoorbeeld via Gaston Salasiwa die zijn tegenstander uitkapte en net voorlangs schoot. Na 77 minuten was het alsnog raak voor de thuisploeg. MacDonald rondde kalm af na een goede pass van Van der Water: 2-2. Almere trok zelfs de overwinning nog over de streep toen MacDonald vijf minuten voor het einde raak kopte uit een van richting veranderde voorzet van Van der Water: 3-2.

Almere speelt op 10 en 13 mei in de halve finale, hoogstwaarschijnlijk tegen Roda JC, de huidige nummer zestien van de Eredivisie. De winnaar van het tweeluik speelt tegen Telstar of De Graafschap voor een plek in de Eredivisie.