Publiekslieveling Gomes gaat weer rol van betekenis spelen voor PSV

Reacties

PSV heeft Heurelho Gomes gestrikt als ambassadeur. De Braziliaanse oud-doelman gaat in die rol de contacten van de Eindhovense club in Zuid-Amerika probereren te verbeteren.

Publiekslieveling Gomes gaat weer rol van betekenis spelen voor PSV
© Pro Shots

Dat zal zowel op commercieel als op sportief vlak zijn. 'Brazilië is een focusland voor het internationaliseringstraject van PSV', melden de Eindhovenaren zondagmiddag op de clubwebsite. 'De club voorziet een rol voor Gomes bij het uitrollen van diverse projecten in het Zuid-Amerikaanse land.' 

Zaterdag was Gomes terug in Eindhoven om de banden met PSV aan te halen. De oud-international van Brazilië is tegenwoordig actief als zaakwaarnemer en liet vorig jaar in gesprek met VI al weten dat hij hoopt meer Braziliaanse spelers naar Eindhoven te loodsen.

'Braziliaanse talenten zijn vaak niet klaar om direct naar de Premier League te gaan en in Nederland krijgen ze de tijd om zich te ontwikkelen. Het zou mooi zijn als PSV weer een sterke connectie krijgt met Brazilië. Ik kan zo de beste spelers voor ze uitkiezen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Goleiro Grande
Gomes speelde tussen 2004 en 2008 bij PSV en was een belangrijke speler. Met O Goleiro Grande onder de lat werden de Eindhovenaren vier keer kampioen en haalden ze in 2005 de halve finale van de Champions League, waarin AC Milan te sterk was.

'Ik heb voor een aantal prachtige clubs gespeeld, maar PSV is de club die als mijn thuis voelt. De jaren die ik hier gehad heb, waren enorm intens. De connectie die ik hier met de mensen voelde, heb ik nergens anders beleefd. Sinds mijn komst in 2004 heb ik me altijd onderdeel van de PSV-familie gevoeld.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De bij het publiek zo geliefde Gomes vertrok na een geruchtmakend interview bij PSV, maar de liefde is nooit bekoeld. De 41-jarige oud-keeper van onder meer Tottenham Hotspur en Watford heeft er nooit een geheim van gemaakt graag nog eens terug te keren.

'Toen ik vertrok, wist ik dat ik ooit zou terugkeren', zegt Gomes in een reactie op de clubwebsite. 'Ik ben blij dat ik die belofte aan mezelf nu kan inlossen en ben ervan overtuigd dat we samen de van oudsher sterke band tussen PSV en Brazilië naar een hoger niveau kunnen tillen.'

Gomes is een van de vele Brazilianen die in het verleden voor PSV hebben gespeeld. Alex De Tank vormde tussen 2004 en 2007 een blok graniet in de verdediging, in de jaren negentig schitterden wereldsterren Romário en Ronaldo in het shirt van de Eindhovenaren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.