Publiekslieveling Carroll verrast met rentree bij Newcastle United

Reacties

Andy Carroll en Newcastle United zijn weer bij elkaar. De dertigjarige Engelsman heeft een eenjarig contract getekend bij zijn oude liefde.

Publiekslieveling Carroll verrast met rentree bij Newcastle United

Carroll zat zonder club na zijn vertrek bij West Ham United aan het einde van vorig seizoen. Voor de negenvoudig international was het vorige voetbaljaar op persoonlijk vlak dramatisch. Door enkelproblemen kwam de spits alleen in de middenfase van het seizoen in actie. Echt fit oogde Carroll toen niet. In twaalf Premier League-optredens scoorde hij niet één keer.

Bij Newcastle durven ze de gok met de verloren zoon echter wel aan. Manager Steve Bruce heeft ook behoefte aan versterking. Met José Salomón Rondón is de belangrijkste aanvaller vertrokken. Joelinton, voor 44 miljoen euro weggekocht bij 1899 Hoffenheim, is de andere spits die naast Carroll deze zomer naar St. James' Park is gekomen.

Carroll was in de tijd van zijn doorbraak bij Newcastle sensationeel. De publiekslieveling uit de regio blonk uit met zijn duelkracht en kopkwaliteiten. Na negentig duels en 33 goals vertrok hij in 2011 voor 41 miljoen euro naar Liverpool.

'Dit voelt heel goed. Mijn familie en vrienden wonen in Newcastle en ik ga weer spelen voor de club waar ik supporter van ben', reageert Carroll. 'Hopelijk kan ik de draad van mijn eerdere periode hier oppakken.'

Op Deadline Day in 2011, de winterse variant, maakte Andy Carroll een transfer naar Liverpool die niet heel goed uitpakte:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.