PSV's prijzenjacht: na twintig jaar zó lang in de race op zoveel fronten

Reacties

De eerste week van maart zit er bijna op en PSV maakt nog altijd kans op vier prijzen. De laatste keer dat dit het geval was dateert alweer uit 2002.

PSV's prijzenjacht: na twintig jaar zó lang in de race op zoveel fronten
© Pro Shots
PSV
PSV
3 - 1
Heracles Almelo
Heracles Almelo

De Eindhovenaren veroverden zondagmiddag de koppositie (al kan Ajax de eerste plek later op de dag heroveren), reikten midweeks tot de eindstrijd in het KNVB-bekertoernooi, zitten bij de laatste zestien in de Conference League en wonnen in augustus al de Johan Cruijff Schaal.

In het seizoen 2001/02 was PSV voor het laatst zó lang in de race voor vier prijzen. De formatie van trainer Eric Gerets zegevierde toen in de Johan Cruijff Schaal en mocht lange tijd hopen op nationaal en Europees succes. In de kwartfinale van het UEFA Cup-toernooi toonde Feyenoord zich echter nipt te sterk, terwijl Ajax aan de haal ging met de landstitel en de KNVB-beker.

PSV stuit voor de interlandperiode nog op FC Kopenhagen (10 en 17 maart), FC Utrecht (uit, op 13 maart) en Fortuna Sittard (thuis, op 20 maart).

Het verloop in de Eredivisie:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.