PSV voert druk op Ajax op: gehavend Heracles ontsnapt aan grote nederlaag

Reacties

PSV heeft de druk op Ajax opgevoerd door zondag in eigen huis af te rekenen met Heracles Almelo. De bezoekers hadden weinig tot niets in te brengen, maar slaagden erin de schade beperkt te houden.

PSV voert druk op Ajax op: gehavend Heracles ontsnapt aan grote nederlaag
© Pro Shots
PSV
PSV
3 - 1
Heracles Almelo
Heracles Almelo

PSV begon met dezelfde elf spelers als tijdens het bekerduel met Go Ahead Eagles. Voor Heracles-trainer Frank Wormuth was het puzzelen geblazen. Janis Blaswich en Marco Rente waren ziek, Orestis Kiomourtzoglou (enkel) en Lukas Schoofs (heup) ontbraken vanwege een blessure. Door de afwezigheid van Blaswich verdedigde Koen Bucker het doel van de Almeloërs.

De sluitpost hoefde zich voor rust niet te vervelen in het Philips Stadion. PSV begon furieus aan het duel met het gehavende Heracles. Waar Noni Madueke in de openingsfase nog een dot van een kans liet liggen, haalde Joey Veerman na twintig minuten de trekker over. De winteraanwinst trok zijn goede vorm door en rondde op aangeven van Madueke beheerst af in de rechterbenedenhoek (1-0).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ongelukkige Zahavi scoort
De tweede treffer van PSV leek niet lang uit te blijven, maar Madueke en Eran Zahavi hadden het vizier in het vervolg van de eerste helft niet op scherp staan. Daarbij moet worden aangetekend dat doelman Bucker een goede indruk achterliet. Zahavi kreeg net als woensdag de voorkeur boven Carlos Vinícius, maar speelde een ongelukkige wedstrijd. Elke keer dat de Israëliër de bal van zijn voet liet stuiteren, begon de Eindhovense aanhang te morren of zelfs licht te fluiten.

Tien minuten na rust bevrijdde Zahavi zichzelf én PSV. De bal viel in het vijandelijke strafschopgebied recht voor de voeten van de 34-jarige spits, die niet nadacht en hard raak schoot (2-0). Niet lang na zijn treffer moest Zahavi net als de bij vlagen slordige Madueke het veld ruimen. Dat maakte de weg vrij voor de terugkeer van Cody Gakpo en de entree van Vinícius.

Tegenslag deert PSV niet
PSV loerde op de derde goal, maar aan de andere kant was het Heracles dat met wat geluk toesloeg. Ibrahim Sangaré veranderde een kopbal van Samuel Armenteros dusdanig van richting dat Joël Drommel geen schijn van kans had (2-1). De hoop van de bezoekers op een onverwacht puntje duurde ongeveer een minuut. In de tegenstoot verstuurde Veerman een diepe pass op Mario Götze. De Duitser behield het overzicht en gunde Gakpo een niet te missen kans (3-1).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de extra speeltijd gunde Roger Schmidt talent Johan Bakayoko nog zijn Eredivisie-debuut. De Belgische aanvaller kwam binnen de lijnen voor Veerman. Door de zege op Heracles mag PSV zich de komende uren koploper van de Eredivisie noemen. Ajax komt later deze zondag in actie. De Amsterdammers nemen het in de Johan Cruijff Arena op tegen laagvlieger RKC Waalwijk.

PSV Nederland

Heracles Almelo Nederland

Heracles Almelo Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
5
AZ
34
18
7
9
64-44
+20
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.