PSV-parel Bakkali schittert met een hattrick tegen NEC

Een extreem jong PSV, dat aantrad met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar, 2 maanden en 21 dagen, heeft NEC met 5-0 aan de kant gezet. Met name Zakaria Bakkali (17) verbaasde menig voetballiefhebber met sublieme acties en zelfs een hattrick.

PSV-parel Bakkali schittert met een hattrick tegen NEC

Voor rust was er voor PSV geen vuiltje aan de lucht, aangezien sensatie Zakaria Bakkali de club uit Eindhoven al direct op voorsprong had gezet. Hij werd op maat bediend door centrumspits Jürgen Locadia - die ditmaal de voorkeur kreeg boven Tim Matavz - en schoot met links de bal via de onderkant van de lat overtuigend binnen.

Oscar Hiljemark, de vervanger van de uit voorzorg gewisselde Stijn Schaars, dacht daarna Locadia de 2-0 op de schoen te hebben gelegd, maar arbiter Björn Kuipers annuleerde de treffer vanwege buitenspel. Een beslissing die discutabel genoemd kon worden.

De Eindhovenaren zorgden ervoor dat de beslissing van Kuipers geen onderwerp van gesprek werd, aangezien Bakkali de stand met een hard schot verdubbelde. Op aangeven van Locadia, die goed werk verrichte na een pass van Karim Rekik, liet het talent zijn tweede treffer aantekenen.

Het betekende de nekslag voor NEC, dat ook een teneergeslagen indruk achterliet. Na de wanvertoning tegen FC Groningen (4-1), bleek opnieuw dat het een zwaar seizoen lijkt te worden voor de ploeg van trainer Alex Pastoor als er geen verbetering in het huidige spel komt.

Vertrouwen
PSV daarentegen kreeg naarmate het einde van de wedstrijd naderde steeds meer vertrouwen. De 3-0 kwam op naam van Georginio Wijnaldum, die de bal na een uur spelen op aangeven van Adam Maher binnenschoof. Twintig minuten voor tijd was de voormalige Feyenoorder opnieuw trefzeker, ditmaal met een hard schot.

Het hoogtepunt van de avond heette zaterdag Zakaria Bakkali. De aanvaller, die de gehele wedstrijd al nadrukkelijk aanwezig was, bezorgde het PSV-publiek nog een climax met een fantastisch doelpunt. Na een knappe individuele actie schoot de Belg de bal perfect in de kruising: 5-0.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen