PSV ziet Langeler als ideale nieuwe hoofd opleidingen

Lees meer over Art Langeler en PSV in Voetbal International 12. De nieuwe editie ligt vanaf woensdag in de winkel.

PSV ziet Langeler als ideale nieuwe hoofd opleidingen

Art Langeler is de voornaamste kandidaat om hoofd opleidingen te worden bij PSV. De trainer van PEC Zwolle vertrekt na afloop van dit seizoen bij zijn club. Het is de bedoeling dat Langeler de al vertrokken Jelle Goes opvolgt nadat de Eindhovenaren eerst Wiljan Vloet en Adrie Koster hadden benaderd voor die functie.

PSV wil het nieuwe hoofd opleidingen het liefst voor vier of vijf jaar aan zich binden. De Eredivisionist zoekt bovendien naar een constructie die ervoor moet zorgen dat de nieuwe man PSV niet kan verlaten op het moment dat er een baan als hoofdtrainer voorbij komt.

'We hebben één gesprek gehad en in de loop van komende week volgt er nog een gesprek', bevestigt Langeler, die vanwege zijn academische achtergrond door PSV zeer geschikt wordt bevonden. 'Ik kan er daarom inhoudelijk nog niet veel over zeggen, maar er zal nog wel enige tijd overheen gaan voordat de kurk van de champagne gaat.'

Langeler levert bij PEC Zwolle al jaren goed werk, de naam van de oefenmeester wordt dan ook genoemd bij bijvoorbeeld FC Groningen. Echt logisch zou de overgang naar PSV dus niet zijn. 'Maar ik doe wel vaker onlogische dingen', zegt Langeler. 'Er zijn nog een aantal dingen die spelen, maar ik ben zeker zeer geïnteresseerd in de functie bij PSV.' (Marco Timmer)



Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen