PSV zet hoog in en maakt van nieuwe aanvallers prioriteit

Reacties

Nu seizoen 2022/2023 straks na de laatste diverse interlands eindelijk helemaal ten einde is, kan het vizier van internationals weer direct op hun toekomst waar ze snel duidelijkheid over zullen willen hebben. Hetzelfde geldt voor de clubs die over twee weken alweer beginnen met de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen en hun selecties snel op peil moeten hebben.

PSV zet hoog in en maakt van nieuwe aanvallers prioriteit
© Pro Shots

Bij PSV zullen snel enkele versterkingen hun handtekening zetten, zo is de verwachting in Eindhoven. Afgelopen week voerde de PSV-directie met de nieuwe trainer Peter Bosz uitvoerige gesprekken over de selectie voor komend seizoen. Vooralsnog lijkt het versterken van de aanval de eerste prioriteit. Zo is er contact geweest met het management van Noa Lang. De net 24-jaar geworden aanvaller wil weg bij Club Brugge, en hij staat open voor een terugkeer naar Nederland. In Eindhoven moet Lang de vervanger worden van Cody Gakpo. De vleugelspits heeft nog een contract voor twee jaar in Brugge. Voor die club scoorde hij in 125 duels 38 keer. PSV zal er nu met Brugge uit moeten komen in de wetenschap dat meerdere clubs interesse in Lang hebben. Naar verluidt is de transfersom twaalf miljoen euro.

Ook een eerste bod op Ricardo Pepi valt deze week te verwachten. De twintigjarige spits – hij scoorde afgelopen

week voor Team USA nog tegen Mexico – wil graag naar PSV zo heeft hij kenbaar gemaakt. PSV moet ongeveer acht miljoen euro plus een flink doorverkooppercentage betalen aan FC Augsburg.

Voor het middenveld hoopt PSV op een handtekening van Georginio Wijnaldum. De 32-jarige middenvelder werd afgelopen seizoen gehuurd door AS Roma van PSG. In Parijs staat hij nog tot medio 2024 onder contract, maar Wijnaldum mag vertrekken en zijn club is bereid mee te werken. Tussen 2011 en 2015 speelde Wijnaldum 154 officiële duels voor PSV. Daarin kwam hij tot 56 goals en 24 assists.

Of Peter Bosz komend seizoen ook de beschikking heeft over Shurandy Sambo is zeer de vraag. PSV haalde de 21-jarige rechtsback na een zeer goed seizoen terug van Sparta Rotterdam en de club is van plan het contract van Sambo te verlengen. Inmiddels is echter duidelijk dat meerdere clubs concrete interesse in de verdediger hebben. Maurice Steijn werkte afgelopen seizoen nauw samen met de PSV-huurling en de trainer wil Sambo nu meenemen naar zijn nieuwe club Ajax. De Amsterdammers hebben al gesprekken gevoerd met het management van de speler en PSV is op de hoogte gesteld. Ook Stade Rennais en Bournemouth hebben Sambo op de korrel.

Waar de toekomst van Sambo ligt, wordt snel duidelijk. Eerst is de Brabander met Jong Oranje de komende weken actief op het EK in Georgië.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.