'PSV wil én mag Leonardo in winter halen'

Als Leonardo wil, voetbalt hij vanaf januari in het shirt van PSV. De Eindhovense club heeft zich bij NAC Breda en de Braziliaanse aanvaller gemeld voor een tussentijdse transfer. 'Het is nu aan hem een beslissing te nemen', vertelde PSV's technisch manager Stan Valckx in het Eindhovens Dagblad.

'PSV wil én mag Leonardo in winter halen'

Volgens deze krant sprak Leonardo vorige week met de leiding van de Eindhovense club. Valckx heeft van de raad van commissarissen toestemming gekregen om de transfer af te ronden. Voor 750.000 euro mag Leonardo weg bij NAC Breda.

'Leonardo is er nog niet uit', reageerde Hans Coret, de belangenbehartiger van Leo. 'Het gaat ook allemaal zo snel. Hij weet ook nog niet of hij in de winterstop of in de zomer verkast.' De speler zelf houdt zich eveneens op de vlakte: 'Ik heb geen haast. Ik zou niet weten wanneer ik kan nadenken over mijn toekomst, want ik ben volledig bezig met NAC en de competitie is net begonnen.'

PSV-coach Ronald Koeman liet onlangs weten dat hij op zoek is naar versterking voor de aanval, omdat hij erg krap zit in zijn offensieve spelers. Maar Koeman is niet de enige die op Leonardo aast. Ook Ajax zou belangstelling hebben getoond, terwijl Tottenham Hotspur volgens Engelse media al een akkoord zou hebben met de rebelse speler.

Tenslotte deed zijn huidige club NAC vorige week nog een poging Leonardo over te halen zijn in juli aflopende contract te verlengen. 'Niet geschoten is altijd mis', legde technisch directeur Earnest Stewart uit. 'We hopen dat hij in elk geval tot het einde van het seizoen blijft.'

Bekijk hier al onze video's