PSV wil afrekenen met pijnlijke reeks van vijftien CL-duels zonder zege

Reacties

PSV hoopt dinsdagavond af te rekenen met een pijnlijke reeks. De Eindhovenaren staan tegenover Sevilla en willen na vijftien Champions League-wedstrijden op rij zonder zege weer eens een overwinning boeken.

PSV wil afrekenen met pijnlijke reeks van vijftien CL-duels zonder zege
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 2
Sevilla
Sevilla

In het seizoen 2015/16 haalde PSV voor het laatst de knock-outfase van de Champions League. Het tweeluik met Atlético Madrid werd het startsein van een pijnlijke reeks van vijftien wedstrijden zonder overwinning. Beide duels met Atlético eindigden in 0-0. Het jaar daarop in een groep met Bayern München, FK Rostov en opnieuw Atlético leverde eveneens geen zege op, net als de groep met Barcelona, Tottenham Hotspur en Internazionale in 2018/19.

De nederlaag tegen Arsenal in september betekende de vijftiende wedstrijd op rij zonder zege. In totaal speelde PSV zeven keer gelijk en verloor het acht keer. De laatste keer dat PSV de handen wél in de lucht mocht steken bij het fluitsignaal, was op 8 december 2015. Toen won PSV met 2-1 van CSKA Moskou. Dat betekent dat de club uit Eindhoven al bijna acht jaar zonder CL-zege zit.

Van dat elftal staat er één speler op dit moment onder contract bij PSV: Luuk de Jong. Verder stonden ook Jeroen Zoet (Spezia), Héctor Moreno (Monterrey), Jeffrey Bruma (RKC Waalwijk), Nicolas Isimat-Mirin (Vitesse), Joshua Brenet (FC Twente), Andrés Guardado (Real Betis), Davy Pröpper (Vitesse), Jorrit Hendrix (Western Sydney Wanderers), Jürgen Locadia (Cangzhou Mighty Lions FC) en Gastón Pereiro (Cagliari) in de basis. Steven Bergwijn (Ajax) was invaller die wedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.