PSV wacht twee voorrondes om Europa League-poulefase te halen

Reacties

Na de uitschakeling in de tweede voorronde van de Champions League is PSV veroordeeld tot voorrondevoetbal in de Europa League.

PSV wacht twee voorrondes om Europa League-poulefase te halen

In de derde voorronde van dat toernooi stuit PSV op de winnaar van de confrontatie tussen Sturm Graz en Haugesund. De Noorse club won vorige week in eigen huis met 2-0. Als PSV die voorronde overleeft, krijgt het in de play-offronde de kans om een plek in de groepsfase van de Europa League veilig te stellen.

Ook Feyenoord neemt deel aan de derde voorronde, waarin het Dinamo Tbilisi of Qabala treft. De Georgische club won vorige week de uitwedstrijd al met 0-2 en is dus de favoriet om door te gaan.

AZ en FC Utrecht proberen donderdagavond nog een plaats in de derde voorronde te bemachtigen. De Alkmaarders speelden thuis met 0-0 gelijk tegen BK Häcken, de Domstedelingen kwamen in De Galgenwaard niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Zrinjski Mostar.

Ajax is de enige Nederlandse club die nog kans maakt op een optreden in het hoofdtoernooi van de Champions League. De Amsterdammers stuiten in de derde kwalificatieronde op PAOK Saloniki.

Dit seizoen wacht Nederland een nieuwe strijd met Oostenrijk:

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.