PSV vroeg KNVB duel om Johan Cruijff Schaal te verplaatsen

Reacties

Op de dag dat PSV AS Monaco lootte in de voorronde van de Champions League, legden de Eindhovenaren contact met de KNVB. De vraag die op tafel lag, was of de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal niet een dag eerder gespeeld kon worden. Het antwoord was teleurstellend.

PSV vroeg KNVB duel om Johan Cruijff Schaal te verplaatsen
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 5
PSV
PSV

PSV gaat heftige weken tegemoet. Aanstaande zaterdag speelt het in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax om de Johan Cruijff Schaal. Drie dagen later speelt het in Monaco in de voorronde van de Champions League. Het is allesbehalve ideaal. En dus deden de Eindhovenaren een poging het duel te verzetten.

Algemeen directeur Marcel Brands sprak met manager competitiezaken Jan Bluyssen van de KNVB. Laatstgenoemde ging op onderzoek uit, maar liet al vrij snel weten dat er op korte termijn niks meer te organiseren viel. En dus bleef de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal op 30 juli staan.

Monaco
Monaco
1 - 1
PSV
PSV

Op VI PRO de achtergronden bij de Johan Cruijff Schaal. Hoe de politie Amsterdam, de Johan Cruijff Arena en ESPN een mogelijke verschuiving in de weg zaten. De KNVB wil een scenario als dit in de toekomst voorkomen. ‘Het is tijd om dit met alle betrokkenen te bediscussiëren.’

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.