PSV voorlopig tevreden over gesprekken met gewilde Simons

Reacties

PSV wil sterspeler Xavi Simons een verbeterd contract geven voor zijn uitmuntende prestaties. In ruil daarvoor willen de Eindhovenaren de beruchte PSG-clausule uit de huidige verbintenis. De Parijse topclub kan Simons deze en volgende transferzomer voor twaalf miljoen euro terughalen als de voetballer dit wil.

PSV voorlopig tevreden over gesprekken met gewilde Simons

Dat Simons ineens van zaakwaarnemer wisselde – hij ruilde Rafaela Pimenta in voor Darren Dein, de zoon van David Dein, voormalig mede-eigenaar en vice-voorzitter van Arsenal – zal de onderhandelingen die al gaande waren tussen de Eindhovenaren en het kamp Simons niet versnellen.

PSV zegt tevreden te zijn over de gesprekken, al wil het ook dat het snel ergens toe leidt. Andere topclubs, bijvoorbeeld uit de Premier League, hebben Simons na zijn sterke debuutseizoen namelijk ook in het vizier. Mocht Simons wél besluiten te vertrekken, dan heeft PSV Guus Til voor achter de spitsen, maar dat is een heel ander type aanvallende middenvelder.

De twintigjarige Simons kwam afgelopen zomer uit Parijs en was dit seizoen tot nu toe goed voor zestien treffers en negen assists in de Eredivisie. Alleen FC Utrecht-spits Anastasios Douvikas scoorde vaker (zeventien keer).

Lees het hele verhaal over de naderende transferzomer van PSV op VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.