PSV verwacht Cocu volgend seizoen weer voor de groep

Reacties

PSV moet het voorlopig stellen zonder Phillip Cocu. Wanneer de hoofdtrainer precies terugkeert is niet bekend. 'Over het herstel valt niets te zeggen', aldus Marcel Brands. Donderdag werd bekend dat Cocu tijdelijk terugtreedt vanwege een verwijderde - waarschijnlijk goedaardige - tumor in zijn rug.

PSV verwacht Cocu volgend seizoen weer voor de groep

'Niemand heeft iets aan Phillip gemerkt. We waren volledig verrast toen hij ons inlichtte', laat de technisch manager weten. 'Vanzelfsprekend wensen wij hem een voorspoedig herstel toe. We moeten er rekening mee houden dat we hem dit seizoen niet meer op de bank zien.'

'We hopen natuurlijk van wel. Phillip kennende zal hij er alles aan doen zo snel mogelijk terug te keren. We verwachten dat hij er bij de aanvang van de voorbereiding op het nieuwe seizoen sowieso weer is', aldus Brands. In Eindhoven neemt Ernest Faber tot die tijd de honneurs waar.

'Wij hebben geen moment gedacht om Guus Hiddink te vragen. De spelersgroep is deze werkwijze en staf gewend en daar zijn wij zeer tevreden over', aldus Brands. Faber zelf is niet van plan om ook maar iets te veranderen nu hij voor de groep staat. 'We gaan verder op de ingeslagen weg', zegt Faber.

Saamhorigheid
'Er zal veelvuldig contact zijn met Phillip en wij houden hem van alles op de hoogte', legt de interim-trainer uit. Het nieuws kwam hard aan in Eindhoven, zo ook in de spelersgroep. 'Cocu heeft ons dinsdag na de lunch bij elkaar geroepen in de kleedkamer. Dat was apart, want dat doet hij anders nooit', blikt Stijn Schaars terug.

'Toen heeft hij het aan ons verteld. Het nieuws kwam keihard aan', aldus de aanvoerder van PSV. 'Maar het gevoel van saamhorigheid groeide. We willen deze reeks nu voortzetten met z'n allen en iets extra's geven voor de trainer.'

Zaterdag neemt PSV het in eigen huis op tegen FC Groningen. Als PSV wint van Groningen is dat de negende zege op rij in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.