PSV vervolgt lange Europese campagne tegen Maccabi Tel Aviv

Reacties

PSV stuit in de tussenronde van de Conference League op Maccabi Tel Aviv, waar Jordi Cruijff jarenlang technisch directeur was. Dat heeft de loting maandagmiddag uitgewezen. PSV speelt eerst thuis, de return tegen de oude club van Eran Zahavi is in Israël.

PSV vervolgt lange Europese campagne tegen Maccabi Tel Aviv
© Pro Shots

PSV eindigde in de groepsfase van de Europa League als derde achter AS Monaco en Real Sociedad en komt na de winterstop daardoor een niveau lager uit. Net als de nummers twee van de Conference League komen de Eindhovenaren uit in de tussenronde, die op 17 en 24 februari wordt afgewerkt. Als PSV dat tweeluik overleeft, gaat het net als AZ en Feyenoord naar de achtste finale.

Voor PSV betekent dit weer twee extra duels in een toch al lang Europees seizoen. De ploeg van Roger Schmidt begon op 21 juli aan de voorronde van de Champions League en schakelde daarin Galatasaray en FC Midtjylland uit, voordat Benfica in de play-offs te sterk was. In de groepsfase van de Europa League kwamen daar opnieuw zes Europese wedstrijden bij.

Ook tegenstander Maccabi Tel Aviv heeft er al twaalf duels op zitten. De bekerwinnaar van Israël overleefde drie voorronden in de Conference League, voordat het hoofdtoernooi werd bereikt. In de groepsfase eindigde de club van Brandley Kuwas, Stipe Perica (ex-NAC Breda) en Sheran Yeini (ex-Vitesse) als tweede achter LASK Linz. In de competitie staat Maccabi vijfde.

Jordi Cruijff
Met Maccabi treft PSV een club met een Nederlands verleden. Jordi Cruijff was als technisch directeur zoals gezegd jarenlang werkzaam bij de recordkampioen van Israël. Peter Bosz en Shota Arveladze werkten er als trainer, Patrick van Leeuwen was er hoofd opleidingen. Momenteel is Servisch oud-international Mladen Krstajic (ex-Schalke 04) de hoofdtrainer van Maccabi.

PSV speelde in de Europese historie nog nooit tegen Maccabi Tel Aviv, maar andere Nederlandse clubs wel. AZ was in 2016/17 de laatste in de groepsfase van de Europa League en verloor thuis van de Israëliërs: 1-2. Het uitduel eindigde in 0-0. Ajax stuitte in 2004/05 in de Champions League op Maccabi en won toen thuis met 3-0, maar verloor in Isräel:2-1. Roda JC schakelde de club in 2001 uit in de tweede ronde van het UEFA Cup-toernooi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Europa Conference League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Europa Conference League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
LASK Linz
6
5
1
0
12-1
+11
16
2
Maccabi Tel Aviv
6
3
2
1
14-4
+10
11
3
HJK
6
2
0
4
5-15
-10
6
4
Alashkert
6
0
1
5
4-15
-11
1
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.