PSV verrast: Simons wordt niet gehuurd, maar tekent tot 2027

Reacties

PSV heeft Xavi Simons langdurig vastgelegd, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen. De talentvolle middenvelder ondertekende dinsdagavond in Eindhoven een contract tot medio 2027. Simons stapt over van Paris-Saint Germain. Eerder werd nog uitgegaan van een huurdeal, maar het gaat dus om een definitieve transfer.

PSV verrast: Simons wordt niet gehuurd, maar tekent tot 2027
© Foto: PSV Media

Het contract van Simons loopt deze zomer af bij PSG. De negentienjarige Nederlander kon zijn contract in Parijs verlengen. Volgens journalist Fabrizio Romano had Simons al een mondelinge overeenkomst, voordat hij besloot om toch definitief naar Eindhoven te gaan. Hij speelde de afgelopen drie jaar bij PSG nadat hij overkwam uit de jeugdopleiding van Barcelona en noteerde elf officiële wedstrijden in het eerste elftal. Dinsdag reisde Simons naar Eindhoven voor zijn medische keuring en rondden club en speler de contractonderhandelingen af.

Directeur voetbalzaken John de Jong vertelt dat PSV veel energie in de komst van Simons heeft gestoken: 'We hebben dit seizoen bijna alle wedstrijden waarbij hij aan de aftrap verscheen gezien. Buiten alle interlands die hij voor Oranje Onder-19 speelde, zagen we hem in de UEFA Youth League live in Leipzig, Parijs, Brugge, Manchester en tegen Sevilla. Daarin overtuigde hij ons. Xavi heeft alles in zich om door te groeien tot een belangrijke speler voor PSV. Het pad daar naartoe wil hij graag met ons bewandelen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

PSV stak woensdagavond via sociale media de draak met de geruchten over een huurdeal met PSG. 'On loan you said?', schreef de club vlak voor de bekendmaking van de transfer. PSV plaatste een afbeelding die erop wees dat Simons een contract zou tekenen, maar verhulde het precieze jaartal.

Simons is na doelmannen Walter Benítez en Boy Waterman de derde transfervrije aanwinst van PSV. Bovendien wordt Ki-Jana Hoever volgend seizoen gehuurd van Wolverhampton Wanderers en staat de komst van Savinho in de stijgers. De Braziliaan wordt gehuurd van de City Football Group. Voor de spitspositie is Luuk de Jong de belangrijkste kandidaat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.