Franse media belichten 'optie PSG' na 'verrassende' transfer Simons

Reacties

Het transfervrije vertrek van Xavi Simons van Paris Saint-Germain naar PSV wordt door Franse media betiteld als 'verrassend'. In Frankrijk wordt wel gesproken over vermeende optie tot terugkoop die PSG zou hebben bedongen bij de transfer van Simons.

Franse media belichten 'optie PSG' na 'verrassende' transfer Simons

RMC Sports noemt het vertrek van Simons, die aanvankelijk op huurbasis naar PSV leek te gaan, een 'klap voor PSG'. Het sportpersbureau stelt dat het voor velen als een verrassing komt dat de aanvallende middenvelder zijn aflopende verbintenis in Parijs niet heeft verlengd. De jeugdinternational kwam in de zomer van 2019 over vanuit de jeugdopleiding van Barcelona.

Volgens Le Figaro heeft PSG Simons echter niet zonder slag of stoot laten gaan uit Parc des Princes. De krant schrijft dat de regerend kampioen van Frankrijk, voor wie Simons elf officiële wedstrijden speelde, een optie tot terugkoop heeft bedongen bij de transfer naar PSV. In Eindhoven tekende hij een contract tot medio 2027.

Simons nam op zijn Instagramaccount al afscheid van PSG: 'Na drie prachtige jaren bij deze club is het tijd om afscheid te nemen. Ik ben de coaches, technische staf, mijn teamgenoten en alle medewerkers bij de club heel dankbaar. PSG zal voor altijd in mijn hart blijven. Aan de fans: bedankt voor alles en ik hou van jullie!'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.