PSV thuis al twintig jaar ongeslagen tegen RKC Waalwijk

• PSV en RKC Waalwijk staan in de Eredivisie voor de 23ste keer tegenover elkaar in Eindhoven. De thuisploeg bleef in 21 van de 22 eerdere ontmoetingen met de provinciegenoot ongeslagen.

PSV thuis al twintig jaar ongeslagen tegen RKC Waalwijk

De enige competitiezege van RKC in het Philips Stadion dateert van 30 januari 1993, toen het PSV op een 0-3 nederlaag trakteerde. Jurgen Streppel, André Hoekstra en Marco van Hoogdalem waren destijds de doelpuntenmakers.

Tijdens die unieke overwinning was Marcel Brands, de huidige technisch manager van PSV, een van de basisspelers aan Waalwijkse kant.

Sinds die nederlaag in 1993 bleef PSV in zeventien opeenvolgende thuiswedstrijden tegen RKC ongeslagen (W14, G3). De laatste elf onderlinge duels in Eindhoven leverden stuk voor stuk een overwinning op voor de gastheren.

RKC kwam in vijf van zijn laatste zes uitwedstrijden tegen PSV zelfs niet tot scoren: 1-0, 2-0, 2-0, 5-1, 1-0 en 2-0.

RKC wacht in de Eredivisie al zes duels op een overwinning (G1, V5). De ploeg van trainer Erwin Koeman won op 11 augustus, tijdens de tweede speelronde, voor het laatst: 4-2 tegen Vitesse.

De Waalwijkers wonnen slechts één van hun laatste vijftien Eredivisie-wedstrijden buiten het eigen Mandemakers Stadion. Dat was het uitduel met NEC aan het eind van vorig seizoen (1-2). Van de overige veertien ontmoetingen op vreemde bodem in die reeks verloor RKC er negen en speelde het er vijf gelijk.

PSV incasseerde in zijn eerste vier thuiswedstrijden van dit Eredivisie-seizoen nog geen enkel doelpunt. De ploeg kan voor het eerst sinds de jaargang 1977/78 in de eerste vijf thuisduels vanaf de competitiestart de nul houden. In dat topseizoen - de Eindhovenaren wonnen destijds zowel de landstitel als de UEFA Cup - lukte dat zelfs in de eerste zeven thuiswedstrijden, een clubrecord.

Samenstelling: Ramon Min & Jasper Steppé

Bekijk hier al onze video's