PSV-tactiek smaakt naar meer bij Thomas

Reacties

PSV sloot in een nieuwe speelformatie een moeizame periode af, in Eindhoven werd de eerste overwinning van 2020 geboekt tegen Willem II. De aandacht ging uit naar Ryan Thomas, die zijn eerste goal maakte in een PSV-shirt en dat deed op een voor hem nieuwe positie.

PSV-tactiek smaakt naar meer bij Thomas
© Pro Shots

Thomas werd door PSV-trainer Ernest Faber rond spits Sam Lammers opgesteld. Bij FOX Sports legt hij uit dat dit een nieuwe rol voor hem was. 'Toen ik opgroeide in Nieuw-Zeeland heb ik een keer zo gespeeld denk ik, maar ik heb al heel lang niet meer zo diep gestaan. Ik weet niet hoe vaak dit nog gaat gebeuren, maar ik hoop een stuk vaker', was de doelpuntenmaker tevreden.

'Dit hadden we erg hard nodig', bekende Thomas. 'Er is veel gezegd en geschreven, in de media en binnen de club. Dit geeft een erg goed gevoel.' Ook trainer Faber hield een goed gevoel over aan de wedstrijd en het optreden van Thomas, die kort na zijn transfer naar PSV geblesseerd raakte. 'Hij is uitermate geschikt om te pendelen tussen de aanval en het middenveld, hij heeft het goed gedaan.'

Mede door blessureleed speelde Thomas nog maar elf duels in de hoofdmacht van de Eindhovenaren, volgens Faber heeft hij deze kans zelf verdiend. 'Als je ziet hoe hij de laatste maanden bezig is… Hij blijft ongelooflijk hard werken en zich inzetten voor het elftal. Een beter voorbeeld kun je niet hebben op dit moment.'

In de slotfase van het duel met Willem II liet Mohamed Ihattaren zich vervangen, maar na afloop meldde het toptalent van PSV dat hij uit voorzorg naar de kant ging en dat het niet om een ernstige blessure lijkt te gaan. De kans is dus groot dat Ihattaren er volgende week weer gewoon bij is, als PSV het opneemt tegen ADO Den Haag.

VI's Reon Boeringa zag ook Ricardo Rodríguez uitblinken.

'Rodríguez tilt verdediging van PSV nu al naar een hoger niveau'
Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
Feyenoord
25
14
8
3
50-35
+15
50
4
PSV
26
14
7
5
54-28
+26
49
5
Willem II
26
13
5
8
37-34
+3
44
6
FC Utrecht
25
12
5
8
50-34
+16
41
7
Vitesse
26
12
5
9
45-35
+10
41
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.