'PSV start Europa League met winst op Sampdoria'

Ajax en FC Twente zetten respectievelijk woensdag en dinsdag hun Europese campagne in gang. Donderdagavond is het de beurt aan AZ, FC Utrecht en PSV. De Eindhovenaren ontvangen het Italiaanse Sampdoria, volgens de bezoekers van VI.nl een klus die het elftal van Fred Rutten (foto) moet kunnen klaren.

'PSV start Europa League met winst op Sampdoria'

In de aanloop naar het Europa League-treffen vroegen we de deelnemers aan onze poll het volgende: PSV neemt het donderdag in de Europa League op tegen het Italiaanse Sampdoria. Wat gaat het worden?

De overgrote meerderheid ziet PSV starten met een overwinning. Tweederde van de stemmers (67 procent) denkt dat Cassano & Co met een nederlaag huiswaarts keren.
<br /><br /> Zestien procent verwacht dat het duel in Eindhoven in een gelijkspel zal eindigen. Slechts zeventien procent van de stemmers denkt dat de Italiaanse opponent een te lastige horde is voor PSV.

In de poulefase, met naast Samp Debreceni VSC en Metalist Kharkiv als tegenstanders, azen de Eindhovenaren op overwintering in Europa. Het lukte PSV deze eeuw alleen in de seizoenen 2002/03 en 2008/09 niet om ook na de jaarwisseling actief te zijn in Europees verband. Mogelijk kan de basis weer worden gelegd in de thuisduels, de laatste zeven wedstrijden in Eindhoven leverden een zege op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen