PSV slaat met oude bekenden vleugels uit in Mexico

Reacties

Carlos Salcido en Francisco Maza Rodríguez gaan PSV helpen de band met Mexico te versterken. De twee Mexicaanse oudgedienden worden ambassadeurs van de Eindhovense club.

PSV slaat met oude bekenden vleugels uit in Mexico

Met de aanwezigheid van Hirving Lozano en Erick Gutiérrez wordt de bijzondere band van PSV met Mexico onderstreept. Om die te versterken heeft de Eindhovense club zich met succes gewend tot oud-spelers Salcido en Rodríguez.

'De band tussen ons en Mexico gaat na twaalf jaar verder dan de spelers van het moment. Met dat feit gaan we concreet aan de slag', zegt algemeen directeur Toon Gerbrands op de clubwebsite. 'Deze mannen twijfelden geen moment toen we ze vroegen en zetten zich graag voor ons in. Het zijn twee fantastische boegbeelden voor ons.'

De 38-jarige Salcido speelt nog zijn wedstrijden voor Chivas Guadelajara. Met die club gaat PSV mogelijk een samenwerking aan. 'Daar staan we voor open. Ze komen binnenkort deze kant op om dit voornemen te concretiseren', aldus PSV-directeur Frans Janssen.

Een samenwerking biedt voor PSV op meer fronten voordelen. 'Chivas is een enorme club in een voor ons hele interessante regio. En die regio doorbreekt grenzen, want ook in de VS zijn zij een topclub', aldus Janssen. 'De kennis van de markten daar willen ze graag met ons delen en dat helpt ons enorm bij onze ambities. Op sommige onderdelen kunnen we samen optrekken, op andere kunnen we van hen leren en zij van ons.'

Een trip door Mexcio na het huidige seizoen behoort zeker tot de mogelijkheden. 'Als wij klaar zijn, zijn in Mexico de play-offs bezig. Dat maakt het lastig om nu te zeggen waar we heen gaan, maar ik heb inmiddels wel dertig aanvragen op mijn bureau liggen. Ook dat is een concreet signaal dat PSV voor veel Mexicanen een tweede liefde is. En dat is wederzijds', aldus Janssen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.