PSV rekent dankzij dubbelslag Branthwaite nu wel af met Emmen

PSV heeft woensdag gewonnen van FC Emmen en daardoor de kwartfinale van het TOTO KNVB-bekertoernooi bereikt. Verdediger Jarrad Branthwaite was met twee doelpunten de man van de avond: 3-1. Behoudens een fase in de tweede helft had PSV deze keer totaal geen last van zijn tegenstander.

PSV
PSV
3 - 1
FC Emmen
FC Emmen

PSV en FC Emmen stonden twee weken geleden ook al tegenover elkaar, toen in de competitie, en in Drenthe ging de ploeg van Ruud van Nistelrooij met 1-0 onderuit. De Eindhovenaren zaten zodoende met revanchegevoelens en woensdag leek al snel duidelijk te worden dat Emmen niet opnieuw zou gaan verrassen. Het team van Dick Lukkien kon voor rust simpelweg geen tegenstand bieden.

Al na een kwartier stond PSV met 2-0 voor en Branthwaite was twee keer de doelpuntenmaker. Eerst kopte de verdediger geheel ongedekt raak uit een indraaiende vrije trap van Joey Veerman; vervolgens schoot hij raak vanuit de tweede lijn. Voor Branthwaite was het de eerste keer in zijn nog jonge loopbaan dat hij vaker dan รฉรฉn keer scoorde in een officiรซle wedstrijd.

Na de snelle dubbelslag van Branthwaite bleef het eenrichtingsverkeer naar het doel van Mickey van der Hart. PSV was heer en meester in het eigen Philips Stadion en omdat Emmen alleen maar achter zijn tegenstander aan holde, leek het een bekeravond zonder enige spanning te worden. In de tweede helft werd het echter toch weer interessant, dankzij een prachtige goal van Mark Diemers.

Het spelbeeld veranderde na de aansluitingstreffer. Emmen maakte het PSV nu een stuk lastiger en dat zat Van Nistelrooij duidelijk niet lekker. Na een uur greep hij in, met het inbrengen van Ismael Saibari en Thorgan Hazard. Laatstgenoemde scoorde zondag bij zijn debuut voor PSV direct tegen Feyenoord: een tweede doelpunt in zijn tweede wedstrijd was hem niet gegeven.

Wie wel scoorde, was Luuk de Jong. Een kwartier voor tijd schoot hij de 3-1 binnen. De aanvoerder van PSV snakte naar die goal, aangezien hij al sinds 6 november niet meer had gescoord voor PSV. Emmen slaagde er niet in om nog eens terug te keren in deze wedstrijd en dus kan de ploeg van Lukkien zich nu volledig op de degradatiestrijd in de Eredivisie gaan richten. PSV blijft in de race voor bekerprolongatie.

Boscagli
Zes minuten voor tijd maakte Olivier Boscagli als invaller zijn rentree bij PSV. De Fransman keerde na tien maanden blessureleed terug in het elftal. Hij verving Branthwaite, die vanwege zijn dubbelslag een publiekswissel werd gegund.