PSV presenteert Branthwaite als zevende zomeraanwinst

Reacties

PSV heeft de komst van Jarrad Branthwaite wereldkundig gemaakt. De twintigjarige verdediger wordt gehuurd van Everton, de club waar algemeen directeur Marcel Brands vorig seizoen werkte.

PSV presenteert Branthwaite als zevende zomeraanwinst
© Pro Shots

Onlangs werd al duidelijk dat de 1.95 meter lange Engelsman serieus in beeld was in Eindhoven. Directeur voetbalzaken John de Jong legt uit waarom PSV hem zo graag wilde hebben.

'Omdat Olivier Boscagli minimaal tot de winterstop niet in actie kan komen, wilden we een linksbenige centrale verdediger met kwaliteit op huurbasis aan de selectie toevoegen. Jarrad voldoet aan al die eisen', aldus De Jong op de clubsite over Branthwaite, die eerder al verhuurd werd aan Blackburn Rovers.

'Jarrad is een speler met veel lengte en hij is fysiek sterk. Hij heeft opbouwende kwaliteiten en is goed bij een-op-eensituaties. Het is een voordeel dat Marcel hem goed kent uit zijn periode bij Everton. Daarom wisten we dat het mogelijk was om hem een seizoen te huren', verklaart De Jong.

Branthwaite wordt bij PSV de zevende nieuweling van deze zomer, na Guus Til, Luuk de Jong, Walter Benítez, Boy Waterman, Ki-Jana Hoever en Xavi Simons. Spoedig komt daar ook Savinho bij.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.