PSV op één na jongste kampioen van Europa

Reacties

Dat de Eredivisie vooral een kraamkamer voor talent is geworden was al bekend, en blijkt ook weer uit de cijfers. In de 26 sterkste competities van Europa was PSV de op één na jongste kampioen.

PSV op één na jongste kampioen van Europa

CIES Football Observatory presenteert woensdag een uitgebreid onderzoek, waarbij het heeft gekeken naar de gemiddelde leeftijd van de spelers in de 26 sterkste Europese kampioensploegen. Dit gemiddelde was bij Dinamo Zagreb het laagst (24.37). De talentvolle ploeg van Nenad Bjelica werd voor de negentiende keer in de clubgeschiedenis kampioen van Kroatië.

Dinamo Zagreb wordt op de voet gevolgd door PSV, dat met een gemiddelde leeftijd van 24.42 kampioen van Nederland werd. Red Bull Salzburg (Oostenrijk, 24.55), Club Brugge (België, 25.46) en Olimpija Ljubljana (Slovenië, 25.74) maken de topvijf compleet.

De gemiddelde leeftijd van de gemeten kampioenen lag het hoogst bij Juventus. Met een gemiddelde van 29.61 jaar werd de ervaren ploeg van Massimiliano Allegri voor het zevende jaar op rij kampioen van Italië. Bij Barcelona lag de gemiddelde leeftijd op 28.16, bij Bayern München op 27.62, bij Manchester City op 26.85 en bij Paris Saint-Germain op 26.49.

Van alle clubs in de 26 sterkste competities werkte FK Stal Kamianske in Oekraïne met de jongste selectie. De gemiddelde leeftijd lag daar op 22.46 jaar. NAC Breda zit daar niet ver van af, met een gemiddelde leeftijd van 22.77 jaar.

Het volledige onderzoek is hier te vinden.

Vijf talenten die op de deur kloppen bij PSV
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.