PSV Onder-19 heeft woensdagmiddag uitstekende zaken gedaan in de Youth League. De ploeg van trainer Vincent Heilmann was thuis te sterk voor koploper RC Lens.

PSV U19
2 - 0
Lens U19
Lens U19

Na de helft van de wedstrijden in Groep B bezetten de talenten van PSV de tweede plaats achter Lens, dat dus dusver al zijn wedstrijden nog had gewonnen. Twee weken geleden in Noord-Frankrijk waren de Fransen nog met 2-1 te sterk voor PSV, dat dus uit was op revanche. En die kwam er, want dankzij een uitstekende eerste helft doen de Eindhovenaren zelfs weer mee om de groepswinst.

Emir Bars opende na een kwartier op aangeven van Tay Abed de score op De Herdgang en op slag van rust maakte een Youth League-debutant er 2-0 van. Jesper Uneken (foto), zoon van voormalig Jong PSV-trainer Peter Uneken, profiteerde van voorbereidend werk van Julian Kwaaitaal. In de tweede helft dacht Abed nog de 3-0 te maken, maar dat doelpunt werd afgekeurd.

Door de overwinning heeft PSV Onder-19 nu zeven punten uit vier duels, twee minder dan koploper RC Lens. Sevilla speelde woensdagmiddag met 1-1 gelijk bij Arsenal en heeft vijf punten, terwijl de Engelsen nu één punt hebben en daarmee hekkensluiter blijven. Op woensdag 29 november om 14.00 uur spelen de Eindhovense talenten hun volgende wedstrijd in de Youth League op bezoek bij Sevilla.