PSV krijgt verdedigers terug na uitglijder Australië

Reacties

Het toernooi om de Azië Cup krijgt een andere winnaar dan vier jaar geleden. Titelhouder Australië, met PSV-verdedigers Trent Sainsbury en Aziz Behich, liet zich in de kwartfinale verrassen door de gastheren uit de Verenigde Arabische Emiraten.

PSV krijgt verdedigers terug na uitglijder Australië
Ver. Arab. Emir.
Ver. Arab. Emir.
1 - 0
Australië
Australië

De rode loper lag uit voor Australië. Bij winst op de Verenigde Arabische Emiraten in de kwartfinale zou namelijk een duel met Qatar volgen in de halve finale. Dat land won vrijdagmiddag al verrassend van Zuid-Korea en plaatste zich daarmee voor het eerst in de historie voor de laatste vier van het Aziatische kampioenschap.

Maar Australië vergat vrijdag gebruik te maken van die rode loper op weg naar titelprolongatie. De Socceroos dachten na ruim een uur spelen nog wel op voorsprong te komen tegen het thuisland. De treffer van Apostolos Giannou werd echter afgekeurd, omdat Mathew Leckie in een eerder stadium buitenspel stond.

Die domper werd meteen opgevolgd door een veel grotere domper. Ali Mabkhout, vier jaar geleden nog topscorer op het toernooi om de Azië Cup, dribbelde voorbij doelman Mathew Ryan en kon zo gemakkelijk de 1-0 in het netje leggen. Het bleek na ruim negentig minuten de enige treffer van de wedstrijd te zijn. Daardoor mag niet Australië, maar de Verenigde Arabische Emiraten het opnemen tegen Qatar in de halve finale. Vier jaar geleden was de halve finale het eindstation voor VAE.

Bijkomend gevolg is eveneens dat PSV-coach Mark van Bommel binnenkort zijn twee Australische verdedigers terug ziet keren in Eindhoven. Ook NAC Breda kan spoedig een speler verwachten: de 21-jarige Alex Gersbach. De linksback, die bij Australië Behich voor zich moet dulden, kwam onlangs over van Rosenborg BK en gaat zich nu dus voor het eerst melden bij zijn nieuwe club.

De andere halve finale in het toernooi om de Azië Cup gaat maandag tussen het Japan van FC Groningen-speler Ritsu Doan en het Iran van Alireza Jahanbakhsh, voormalig speler van NEC en AZ.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.