PSV krijgt flinke vergoeding bij transfer Strootman

Reacties

In Eindhoven hopen ze vurig dat de transfer van Kevin Strootman van AS Roma naar Olympique Marseille snel rondkomt. PSV profiteert financieel van de deal omdat ze bij de verkoop van de 28-jarige middenvelder aan de Italianen in 2013 een doorverkooppercentage hebben bedongen.

PSV krijgt flinke vergoeding bij transfer Strootman

PSV kreeg in dat jaar een transfervergoeding van 16,5 miljoen euro voor Strootman die twee seizoenen voor de Brabanders speelde. Het percentage (15 procent) dat de club krijgt, geldt alleen over de winst die AS Roma maakt. Aangezien PSV eerder al enkele bonussen kreeg van de Romeinen - naar verluidt drie keer een miljoen euro - ontvangt de kampioen van Nederland bij een transfersom van 25 miljoen euro nu een bedrag van tussen de 700 en 750 duizend euro.

Dat bedrag wordt aangevuld met een solidariteitsbijdrage (plusminus 250 duizend euro) aangezien Strootman twee jaar bij PSV onder contract stond tot en met zijn 23e jaar. Ook FC Utrecht en Sparta, waar de international voor PSV speelde, kunnen daarom een bedrag uit Rome tegemoetzien. Uiteindelijk krijgt PSV ongeveer één miljoen euro van AS Roma.

Strootman zal naar alle waarschijnlijkheid maandag een vijfjarig contract tekenen bij Olympique Marseille.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.