PSV komt dramatische start niet te boven en is klaar in Champions League

PSV is woensdagavond door Borussia Dortmund uitgeschakeld in de achtste finale van de Champions League. De Eindhovenaren kwamen een zeer matige eerste helft niet meer te boven, de 2-0 nederlaag werd PSV fataal na de eerdere 1-1 in het Philips Stadion.

Borussia Dortmund
2 - 0
PSV
PSV

PSV, dat met Malik Tillman op links speelde, werd in de openingsfase volledig overrompeld door de Duitsers. De koploper van de Eredivisie kwam er totaal niet aan te pas en mocht van geluk spreken dat het slechts 1-0 stond na twintig minuten. Ian Maatsen had in de tweede minuut over geschoten via de hand van keeper Walter Benítez, een minuut later slaagde Jadon Sancho er wel in om de goalie van PSV te verslaan (zie video onderaan).

Het leidde niet tot een wederopstanding van PSV, want via Niclas Füllkrug en ex-PSV'er Donyell Malen kreeg Dortmund grote kansen op de 2-0. Pas in de dertigste minuut deelden de Eindhovenaren een speldenprikje uit, een schuiver van Johan Bakayoko werd met zeer veel gemak opgeraapt door Dortmund-goalie Gregor Kobel.

Trainer Peter Bosz greep in door na rust Hirving Lozano in te brengen voor Guus Til en de invaller uit Mexico zorgde ervoor dat PSV voor het eerst zijn tanden liet zien in Dortmund. Na iets minder dan tien minuten in het tweede bedrijf raakte Lozano de paal met een schot van afstand. Daarvoor had Malen opnieuw Benítez aan het werk gezet.

PSV-doelman Walter Benítez beleefde een drukke avond in het Signal Iduna Park.

De tweede helft was voor PSV een verschil van dag en nacht. De aanvallers werden wel gevonden en Bakayoko was ook dicht bij de 1-1. Hij draaide simpel weg bij Mats Hummels, maar zag zijn schot ternauwernood gekeerd worden. Net op het moment dat PSV door leek te drukken, was het aan de andere kant raak. De ingevallen Marco Reus bereikte uit een vrije trap teamgenoot Füllkrug, die de bal achter Benítez kreeg. De spits bleek echter een paar millimeter buitenspel te staan, waardoor er een streep door de goal ging.

Met vernieuwde energie en Ricardo Pepi binnen de lijnen ging PSV op zoek naar de noodzakelijke goal om een verlenging af te dwingen, maar PSV kreeg Dortmund niet meer aan het wankelen. Aanvoerder Luuk de Jong, die een relatief anonieme wedstrijd speelde, kreeg vlak voor tijd nog wel een dot van een kans. Hij schoot echter over, waarna een minuut later aan de andere kant Reus het duel volledig in het slot gooide: 2-0. Daardoor eindigt het Europese seizoen van PSV, dat op 8 augustus begon met een thuiswedstrijd tegen Sturm Graz in de derde voorronde van de Champions League, in Dortmund.