PSV kiest door politieke spanningen andere terugreis vanuit Qatar

Reacties

PSV gooit de planning om voor de terugreis naar Nederland na het trainingskamp in Qatar. De Eindhovense club vliegt zondagochtend met een chartervlucht en via een andere route terug naar huis. De directie heeft die keuze gemaakt vanwege de opgelopen politieke spanningen in het Midden-Oosten.

PSV kiest door politieke spanningen andere terugreis vanuit Qatar
© Pro Shots

PSV volgt het advies van internationale luchtvaartautoriteiten en luchtvaartmaatschappijen om bepaalde delen van het luchtruim in het Midden-Oosten te mijden, laat de club weten. Algemeen directeur Toon Gerbrands laat weten dat het niet lukte om in samenspraak met Qatar Airways een oplossing te vinden.

'Daarop hebben we besloten om voor een alternatief te kiezen. Het is in de voorbije dagen onrustiger geworden in deze regio. Vanzelfsprekend nemen we in dit soort situaties geen enkel risico. Vandaar het besluit om de terugreis te wijzigen', licht Gerbrands toe. Aanvankelijk zou PSV met een lijnvlucht vanuit Doha vertrekken.

PSV is niet de enige Nederlandse club die andere keuzes moet maken vanwege de spanningen in het Midden-Oosten. Bij Ajax koos verdediger Sergiño Dest ervoor het trainingskamp in Doha te verlaten, omdat de Nederlandse Amerikaan zich een doelwit waande.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.