PSV kent tegen NEC zorgeloze generale voor weerzien met Arsenal

Reacties

PSV heeft zaterdag zonder problemen afgerekend met NEC. De ploeg van trainer Peter Bosz won op overtuigende wijze en kende een zorgeloze avond in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Arsenal.

PSV kent tegen NEC zorgeloze generale voor weerzien met Arsenal
© Pro Shots
PSV
PSV
4 - 0
N.E.C.
N.E.C.

PSV hoopte in aanloop naar de start van de groepsfase van de Champions League vooral op een zorgeloze avond. De Eindhovenaren gaan woensdag op bezoek bij Arsenal, net als vorig seizoen in de Europa League. Tegen NEC maakte Armel Bella-Kotchap zijn debuut voor PSV. De verdediger stond direct in de basis en vormde met André Ramalho het centrum van de verdediging. Hirving Lozano begon op de bank en zag PSV sterk starten. De ploeg van Bosz zat er direct kort op en creëerde kansen.

Het was vooral aan Jasper Cillessen te danken dat PSV pas na 37 minuten de leiding nam tegen de Nijmegenaren. De doelman had een antwoord op een kopbal van Ramalho uit een hoekschop en een schot van Ismael Saibari vanuit een moeilijke hoek. De keeper kwam goed weg toen Bakayoko op hem stuitte en Luuk de Jong uit de rebound de paal raakte. Diezelfde De Jong scoorde na 37 minuten dus alsnog. Bij een corner liet NEC hem vrij en dat strafte de spits af met een rake kopbal: 1-0.

NEC speelde in de eerste helft werkelijk niets klaar in Eindhoven en kwam tot geen enkele doelpoging in de eerste 45 minuten. De Nijmegenaren waren ook aan de bal lang niet altijd even scherp, bijvoorbeeld vlak na de 1-0 van PSV. Dirk Proper ontving de bal na een verre trap vanuit de defensie en leed knullig balverlies. Het lag direct open bij NEC en Joey Veerman stak Noa Lang weg met een goede pass. Lang maakte daar dankbaar gebruik van en zette PSV in no-time op 2-0.

Wie in Nijmegen nog hoop had op een goed resultaat kwam in de tweede helft bedrogen uit, want binnen drie minuten ging de bal op de stip na een overtreding van invaller Bart van Rooij op Lang. De Jong legde aan en stuurde Cillessen de andere hoek in: 3-0. Voor PSV was de buit daarmee eigenlijk al binnen en de avond werd nog mooier. Dat begon bij Lozano, die na 55 minuten als vervanger van Lang zijn rentree maakte in het Philips Stadion. Het waren zijn eerste minuten sinds augustus 2019.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

PSV nam na de derde treffer tot opluchting van NEC wat gas terug en scoorde nog één keer. In de slotfase ging de bal op de stip vanwege een handsbal van Calvin Verdonk. Invaller Ricardo Pepi maakte de 4-0. In de extra tijd ging er nog een streep door de Nijmeegse eretreffer van Kodai Sano. Zo won PSV ook de vierde competitiewedstrijd. NEC staat na vijf wedstrijden op vier punten.

PSV Nederland

NEC Nederland

NEC Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
32
28
3
1
107-19
+88
87
2
Feyenoord
32
24
6
2
85-24
+61
78
3
FC Twente
32
19
6
7
60-33
+27
63
4
AZ
32
18
7
7
64-36
+28
61
5
Ajax
32
14
10
8
69-59
+10
52
6
N.E.C.
32
13
11
8
62-47
+15
50
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.