PSV kan Ajax evenaren én mijlpaal bereiken

Reacties

PSV kan zaterdagavond in het duel om de Johan Cruijff Schaal met Ajax zijn twintigste prijs sinds de millenniumwisseling in de wacht slepen. Daarmee zouden de Eindhovenaren het totaal van de Amsterdammers evenaren.

PSV kan Ajax evenaren én mijlpaal bereiken
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 4
PSV
PSV

Lange tijd was PSV qua trofeeën de succesvolste Nederlandse club gemeten vanaf 1 januari 2000, maar sinds dit voorjaar is die status in handen van Ajax. Feyenoord maakt de topdrie vol met zeven prijzen in dit millennium, voor FC Twente met zes stuks. Bij de Tukkers hebben we daarbij ook de Keuken Kampioen Divisie-titel van 2019 meegerekend.

Kijken we alleen naar de landstitels, dan leidt PSV de dans met tien successen, twee meer dan Ajax. De Amsterdammers maken vooral het verschil in het KNVB-bekertoernooi: zes om twee eindzeges.

In de strijd om de Johan Cruijff Schaal is PSV dit millennium het succesvolst met zeven triomfen, eentje meer dan Ajax. Ook Feyenoord (twee), FC Twente (twee), AZ (één), PEC Zwolle (één) en FC Utrecht (één) zegevierden sinds 2000 bij de seizoensopening.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.