Van Ginkel wil tegen Ajax einde maken aan prijzendroogte

Reacties

PSV-aanvoerder Marco van Ginkel hoopt in het hol van de leeuw een einde te maken aan een periode van drie jaar zonder prijs. De middenvelder wil de Amsterdammers, die vorig seizoen op ruime afstand van de Eindhovenaren kampioen werden, verslaan in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Van Ginkel wil tegen Ajax einde maken aan prijzendroogte
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 4
PSV
PSV

Ajax werd kampioen en won het Nederlandse bekertoernooi, daarom krijgt PSV als nummer twee de kans om met de club uit de hoofdstad te strijden om de Super Cup van Nederland. Vorig seizoen was het verschil tussen Ajax en PSV groot in de competitie en dus wil Van Ginkel een eerste tik uitdelen aan het begin van het seizoen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

'PSV heeft al drie jaar niets gewonnen en PSV moet altijd om de prijzen spelen', stelt de van Chelsea overgekomen speler op de persconferentie voor de clash in de Johan Cruijff Arena. 'Ajax is de grootste concurrent van PSV, vorig jaar hebben ze met een flink verschil van zestien punten gewonnen.'

De spelersgroep is volgens de aanvoerder gretig. 'Volgens mij is Dave (Davy Pröpper, red.) de enige die deze prijs heeft gewonnen. Ik denk dat we er zeker klaar voor zijn. De focus ligt op Ajax, niet op FC Midtjylland', doelt Van Ginkel op de Europese tegenstander van PSV.

De Eindhovenaren zullen in ieder geval met zelfvertrouwen afreizen naar Amsterdam. In de drie Europese wedstrijden die PSV afwerkte, maakte de club erg veel indruk. Galatasaray werd tweemaal verslagen en ook FC Midtjylland was niet opgewassen tegen de Brabanders.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.