PSV in the USA: imponerende Romero, Mexicaanse De Jong-praat en hilariteit

Reacties

VI-verslaggever Marco Timmer is met PSV afgereisd naar de Verenigde Staten, waar de Eindhovenaren zich in Orlando voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Tijdens het trainingskamp doet hij verslag van de voorbereiding op het restant van het seizoen.

PSV in the USA: imponerende Romero, Mexicaanse De Jong-praat en hilariteit

'Even de kerst eraf lopen.' Phillip Cocu lacht en wenst de met PSV meegereisde journalisten uit Nederland een gelukkig nieuwjaar. Even ervoor zagen we de trainer op de sintelbaan soepeltjes om het goed geschoren voetbalveld van het UCF Knights Soccerteam lopen. UCF staat voor University of Central Florida en The Knights is de bijnaam van alle studententeams in voetbal, American Football, roeien, honkbal, basketbal of tennis. Op de achtergrond prijkt het Spectrum Stadium (capaciteit ruim 44 duizend) waar PSV de tweede wedstrijd in de strijd om de Florida Cup tegen Fluminense speelt.

Cocu is goed gemutst en waarom zou hij het niet zijn? Zijn selectie is vooralsnog intact, hij heeft vijf punten voorsprong op naaste concurrent Ajax en het is de eerste trainingsdag van PSV in Orlando. Die staat vooral in het teken van het verwerken van de reis en de jetlag.

Het is met dertien graden voor de inwoners van Orlando nog echt koud, maar een hard stralende zon vergoedt veel en als de wind gaat liggen brandt het zelfs behoorlijk. Het terrein van de universiteit is heel wijds opgezet. Het zorgt voor heel veel rust die slechts heel even werd verstoord door een Amerikaan op skeelers met een groot bord in zijn hand. Hij is Jehova’s getuige en Jesus is Great, schreeuwt hij.

Marcel Brands kijkt nuchter en glimlachend toe. De technisch directeur lijkt het nog opvallend rustig te hebben in deze pas geopende transferwindow, al zijn er sterke geruchten in Mexico dat Mauricio Culebro, directeur spelerszaken van Club América naar Orlando komt om over een transfer van Luuk de Jong te praten. De journalisten daar vertellen VI dat op dit moment De Jong in het nieuws zelfs even populairder is dan hun nieuwe superster Hirving Lozano.

De spits zelf is er uiterlijk onbewogen onder. Indien hij blijft en Sam Lammers niet wordt verhuurd, wordt het dringen voorin. Met Lozano, Steven Bergwijn, Jürgen Locadia, Maximiliano Romero, De Jong, Lammers, Albert Gudmundsson en ook gelegenheidsrechtsbuiten Gaston Pereiro heeft Cocu keus te over. Al moet de komst van Romero toch vooral worden gezien als investering voor de toekomst. Hij krijgt het komende half jaar de tijd te wennen aan zijn nieuwe club, een andere speelwijze en een nieuwe cultuur.

De pas achttienjarige Argentijnse spits maakt indruk. Niet door zijn spel, daarvoor komt een beoordeling na deze training en oefeningen nog veel te vroeg, maar vooral door zijn indrukwekkende uiterlijk. Romero is met 1,79 meter niet heel groot, maar hij is fysiek wel heel sterk. De man van tien miljoen is een bonkige spits met een stierennek.

De training duurt anderhalf uur en wat opvalt, is dat er ontzettend veel wordt gelachen. Hoe anders was dit voor aanvang van het seizoen in het Zwitserse Verbier toen het mislukte vorige seizoen nog moest worden verwerkt en sommige spelers met hun hoofd nog bij een eventuele transfer waren. Na die voorbereiding en de Europese uitschakeling door Osijek gooide Cocu heel veel zaken om. Nu wil hij juist doorgaan op de ingeslagen weg van voor de winterstop. De spelers zijn met hun hoofd nu vooral bij de bal. Drie teams in kringen moeten die in de lucht van de rand van het strafschopgebied naar de middenlijn brengen. Raakt de bal de grond, opnieuw beginnen. Het zorgt net als bij de andere spelvormen voor heel veel hilariteit. Vanaf morgen begint het serieuzere werk…

Afgewerkt programma 6 januari:

• 10.00 Trainen in de gym

• 12.15-13.45 Veldtraining:

- Rustig loopwerk
- Diverse spelvormen
- Pass en trapvormen
- Meer loopvormen
- Afsluitende partij/positiespel met vijf doeltjes

• 's Avonds naar de NBA-wedstrijd Orlando Magic - Cleveland Cavaliers. Als ambassadeur van PSV voor de Florida Cup is Ruud van Nistelrooy special guest en gaat de gehele PSV-selectie met Orlando Magic op de foto.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.