PSV in the USA: eerste trainingsdag, ontvangst van Romero en NBA

Reacties

VI-verslaggever Marco Timmer is met PSV afgereisd naar de Verenigde Staten, waar de Eindhovenaren zich in Orlando voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Tijdens het trainingskamp doet hij verslag van de voorbereiding op het restant van het seizoen.

PSV in the USA: eerste trainingsdag, ontvangst van Romero en NBA

Een gouden regel onder journalisten is dat je je lezers of kijkers niet opzadelt met je eigen ellende. Omdat dit een blog is over PSV in the USA maken we voor één keer een uitzondering. Let's make America great again. We konden niet stoppen aan Donald Trumps lijfspreuk te denken in de drie uur en een kwartier dat we in de rij stonden voor de douane. Na een intercontinentale vlucht van ruim tien uur, schuifelden we met ongeveer duizend lotgenoten in ruim drie uur richting de grens. Geen kans om drinken te kopen, geen kans om naar het toilet te gaan. Great was het allerminst en welkom voelden we ons bij aankomst in Orlando zeker niet. Een varken bij een boer in Nederland wordt beter behandeld dan de toeristen die Florida trachten in te komen.

Zo, de frustratie even weggeschreven. Niet klagen, we zijn immers in the Sunshine state. En er was sneeuw in de staat waarin de zon nooit lijkt te slapen. Florida had afgelopen week te maken met de heftigste sneeuwval van de laatste dertig jaar, een grote zeldzaamheid in de staat van zon, zee, strand en Mickey Mouse. Het was er afgelopen week zelfs even kouder dan in Alaska, er lag ijs op de wegen en, wat de toeristen natuurlijk nog erger vonden, beroemde themaparken sloten de deuren.

Inmiddels klimt de temperatuur weer richting twintig plus graden en dat is maar goed ook. PSV bereidt zich de komende week voor op de tweede helft van het seizoen in Orlando. De ploeg van Phillip Cocu doet mee aan de strijd om de Florida Cup en speelt wedstrijden tegen de Braziliaanse grootmachten Corinthians en Fluminense.

Een grote PSV-delegatie vertrok vrijdagmiddag vanuit Amsterdam naar Amerika. Uiteindelijk zal het Eindhovense gezelschap in Orlando bestaan uit: 26 spelers, zestien stafleden en twee directieleden. Spits Maximiliano Romero, de nieuwe Argentijnse aanwinst van tien miljoen euro, sluit in Orlando aan. Net als Gastón Pereiro en Hirving Lozano. Luuk de Jong zat 'gewoon' aan boord van het vliegtuig. Vanuit Mexico is er interesse van de topclub América voor de 27-jarige aanvaller en of PSV, De Jong en de Mexicanen eruit komen, zal wel snel duidelijk worden.

In de selectie is er ook plaats voor de talenten Cody Gakpo, Donyell Malen en Mauro Junior, zij gingen nog niet eerder mee met PSV op trainingskamp. Albert Gudmundsson moest zich melden voor een trainingskamp met de nationale ploeg van IJsland en Marcel Ritzmaier bleef in Eindhoven achter.

Ook Sam Lammers en Adam Maher bevinden zich onder de meegereisde voetballers. Voor de spits en de aanvallende middenvelder is genoeg interesse in Nederland en de kans is groot dat het tweetal nog in deze transferwindow wordt verhuurd. Sparta Rotterdam is onder andere in de markt voor de twee. Voor Maher lijkt er ook vergaande interesse te zijn uit Utrecht en Enschede.

FC Utrecht zou gezien het aanvallende spel van die ploeg een logische optie zijn, maar bij FC Twente zou Maher worden herenigd met Gertjan Verbeek met wie hij bij AZ nog samenwerkte. Buitenlandse club lijken op voorhand kansloos. Maher hoopt het komende half jaar veel in de Eredivisie aan spelen toe te komen om zijn vastgelopen carrière vervolgens een boost te kunnen geven.

Zaterdag om 10.00 uur lokale tijd en 16.00 uur Nederlandse tijd staat de eerste training op het programma. Het team van Phillip Cocu traint op het Soccer practice field op het terrein van de universiteit van Orlando. Zaterdagavond bezoekt de selectie een basketbalwedstrijd tussen de Orlando Magic en de Cleveland Cavaliers. Voetbal International zal op alle platformen verslag doen van de voorbereiding van PSV op de tweede helft van het seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.