PSV in Champions League op herhaling tegen Arsenal en Sevilla

Reacties

PSV stuit in de groepfase van de Champions League op Arsenal, Sevilla en RC Lens. Dat heeft de loting donderdagavond uitgewezen.

PSV in Champions League op herhaling tegen Arsenal en Sevilla
© Pro Shots

PSV plaatste zich woensdag ten koste van Rangers FC voor het hoofdtoernooi van de Champions League en stuit bij zijn eerste deelname sinds 2018/19 dus op twee ploegen die het vorig seizoen al trof in de Europa League. Toen wonnen de Eindhovenaren thuis met 2-0 van beide teams, maar werden ze in de tussenronde wel uitgeschakeld door Sevilla.

PSV speelde in het verleden ook al tegen Arsenal in de Champions League. Van die zes onderlinge duels, won het er slechts een: in 2007 (1-0). Dat was toen wel meteen goed voor een plek in de kwartfinale. De overige vijf duels leverden drie gelijke spelen op en twee nederlagen.

Arsenal won in september 2002 met 0-4 in het Philips Stadion.
© Pro Shots
Arsenal won in september 2002 met 0-4 in het Philips Stadion.

Met Sevilla kent PSV los van de dubbele confrontatie van begin dit jaar geen verdere historie. Wel zijn de duels met de Europa League-winnaar natuurlijk bijzonder voor Luuk de Jong, die twee jaar bij de Andalusiërs speelde.

Tegen RC Lens speelde PSV nooit in Europees verband. Wel is een saillant detail dat Stijn Spierings bij de nummer twee van Frankrijk speelt. De 27-jarige middenvelder, die transfervrij vertrok bij Toulouse, stond ook in de belangstelling van PSV.

De eerste speeldagen van de groepsfase staan gepland voor dinsdag 19 en woensdag 20 september.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.