PSV houdt bijna 50 miljoen euro over aan eerste deel Champions League

Reacties

PSV sluit de eerste seizoenshelft in de Champions League af met bijna vijftig miljoen euro op de teller. De Eindhovenaren sloten de groepsfase dinsdagavond af met een gelijkspel tegen Arsenal.

PSV houdt bijna 50 miljoen euro over aan eerste deel Champions League
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 1
Arsenal
Arsenal

Met het resultaat van dinsdag haalt PSV 0,93 miljoen euro binnen. Daarmee komen de inkomsten op wedstrijdniveau uit op een kleine 8,4 miljoen. Dit bedrag zal nog oplopen. Bij gelijke spelen is de UEFA immers niet de volledige 2,8 miljoen euro kwijt die op wedstrijdniveau beschikbaar is. Het resterende deel belandt in een potje, waarvan de inhoud aan het einde van de rit naar rato wordt uitgekeerd aan clubs die een wedstrijd wonnen in de eerste ronde.

Er zijn nog tal van andere inkomstenbronnen in het miljardenbal. Plaatsing voor de laatste zestien levert PSV liefst 9,6 miljoen euro op en voordat er ook maar een bal was gerold in de hoofdfase van het toernooi stonden de Eindhovenaren alleen op basis van de startpremie en de coëfficiëntenpremie al op ruim 30 miljoen euro.

In de berekeningen hebben we nog niet eens gekeken naar de wedstrijdinkomsten als recettes en de inkomsten uit merchandise. De recettes Europees voetbal bedroegen afgelopen seizoen 4,4 miljoen euro bij PSV, dat destijds achtereenvolgens actief was in de Champions League-voorronde en de Europa League.

INKOMSTEN PSV IN DE CHAMPIONS LEAGUE:

Inkomsten PSV
Startpremie 15,64 miljoen euro
Coëfficiëntenpremie 14,781 miljoen
Market pool 0,945 miljoen
Prestatiebonus 8,39 miljoen
Achtstefinalebonus 9,6 miljoen
Totaal 49,356 miljoen
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.