PSV houdt aansluiting in titelrace en deelt gevoelige tik uit aan Twente

Reacties

PSV heeft zondagmiddag de Eredivisie-topper tegen FC Twente gewonnen. De ploeg van Ruud van Nistelrooij lijkt de Tukkers zo te elimineren in de titelrace.

PSV houdt aansluiting in titelrace en deelt gevoelige tik uit aan Twente
© Pro Shots
PSV
PSV
3 - 1
FC Twente
FC Twente

Van Nistelrooij beloonde Fábio Silva in het Philips Stadion met zijn eerste basisplaats. De twintigjarige Portugees viel goed in tegen Sevilla en mocht het tegen Twente vanaf de aftrap laten zien in een rol als hangende linksbuiten. Achter hem stond Mauro Júnior: Guus Til en Patrick van Aanholt begonnen zodoende op de bank.

Het eerste gevaar kwam nog van de bezoekers: Virgil Misidjan stuitte op Walter Benítez. In de negende minuut betaalde de keuze voor Silva zich vervolgens uit voor PSV. Johan Bakayoko gaf de bal goed voor en Silva knikte binnen: 1-0. Voor de jonge aanvaller was het zijn derde treffer in zeven duels voor de Eindhovenaren.

Klik onder of boven de beelden in de tweet om de video op Twitter te bekijken:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Luuk de Jong en Misidjan kregen in het restant van de eerste helft nog mogelijkheden, maar 1-0 was de ruststand. Na de hervatting kwam Twente beter uit de startblokken en binnen twee minuten was het al raak voor de Tukkers. Misidjan gaf een indraaiende voorzet, Ricky van Wolfswinkel probeerde de bal met een uiterste krachtinspanning nog te raken. Dat lukte niet, maar juist daarmee verraste hij Benítez: 1-1.

Michel Vlap was kort daarna kansrijk namens Twente. Na een schot van Vaclav Cerny kon hij uit de rebound koppen, maar dat deed hij precies tegen André Ramalho aan. De Jong knikte aan de andere kant wél raak. Na opnieuw een scherpe voorzet van Bakayoko kopte de PSV-aanvoerder van heel dichtbij binnen: 2-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor De Jong was het zijn honderdste doelpunt in dienst van PSV, een prestatie die slechts vijf andere spelers in de clubhistorie hem kunnen nazeggen. In de 74ste minuut volgde de beslissing via Xavi Simons. Ibrahim Sangaré stuurde de jonge middenvelder weg, Simons nam de bal knap mee en prikte hem langs Lars Unnerstall. Simons is nu gedeeld topscorer van de Eredivisie met elf goals.

Twente kwam die klap niet meer te boven en lijkt zo definitief af te haken in de titelrace. De formatie van Ron Jans won slechts één van zijn laatste zes Eredivisie-duels en staat nu twaalf punten achter op Feyenoord. PSV blijft vierde met zes punten minder dan de koploper.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
5
FC Twente
34
18
10
6
66-27
+39
64
6
Sparta Rotterdam
34
17
8
9
60-37
+23
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
PSV Nederland

FC Twente Nederland

FC Twente Nederland

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.