PSV hakt knoop door: gladde grasmat wordt vervangen

Reacties

PSV heeft besloten de slechte grasmat in het Philips Stadion te vervangen. De staat van het veld was de laatste weken al onderwerp van gesprek en is al langer een zorgenkindje.

PSV hakt knoop door: gladde grasmat wordt vervangen

Op de grasmat waren bij de thuiswedstrijden van PSV steevast de nodige glijpartijen te zien. Zo gleed Memphis Depay zaterdag in het duel met ADO Den Haag (1-0)  in volle sprint uit en mocht de international van geluk spreken dat hij geen zware blessure opliep.

Zowel hoofdtrainer Phillip Cocu als de spelers hebben recent nog aangegeven niet tevreden te zijn met de staat van het veld. De clubleiding hakte daarop de knoop door en besloot tot vervanging over te gaan.

PSV zal eerst een bodemonderzoek uitvoeren om de oorzaak van de problemen te achterhalen. Vervolgens zal nog deze week de huidige grasmat verwijderd worden. De Eindhovenaren hebben daarna tot 30 november, als Feyenoord op bezoek komt, om de nieuwe grasmat speelklaar te krijgen.

'Voetbal is leidend en daar hoort, zoals PSV gewend is, een goed veld bij', legt technisch manager Marcel Brands op de clubwebsite uit. 'Zaterdagavond laat hebben we na afloop van PSV-ADO met directie, staf en Agterberg (firma die het bodemonderzoek uitvoert, red.) overleg gehad. We hebben samen vastgesteld dat dit de juiste maatregel is. Voetbal is bij PSV leidend in alles, net als het beheersen van risico’s op blessures. Veiligheid staat voorop. Daarom moet er een perfecte mat in het Philips Stadion liggen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.