Zege Panathinaikos bij generale voor duel met PSV

Reacties

Panathinaikos heeft een uitstekende generale repetitie voor het Europa League-duel met PSV van donderdag achter de rug. De ploeg van Yannis Anastasiou verloor de voorgaande twee competitieduels van OFI Kreta en Olympiakos Piraeus, maar won zondag met 2-0 in eigen huis van Atromitos.

Zege Panathinaikos bij generale voor duel met PSV

In Athene gaf de ploeg van de voormalige spits van onder meer Roda JC en Ajax zodoende een vervolg aan de goede prestatie van vorige week donderdag. Toen werd in Eindhoven tegen PSV een achterstand omgebogen tot een 1-1 gelijkspel. Dat was voor de Grieken het eerste puntje in Groep E van de Europa League, waar Dinamo Moskou met de maximale score na drie duels aan kop gaat. PSV volgt met vier punten en Estoril uit Portugal met drie.

Met de Nederlanders Mendes da Silva en Ouasim Bouy kwam Panathinaikos vanavond halverwege het eerste bedrijf op voorsprong door een eigen goal van Nikos Lazaridis. In de slotfase nam Nikos Karelis het laatste beetje spanning weg.

Door de zege rukt Panathinaikos in eigen land langzaam op richting de top. Hoewel de nummer zes nog steeds negen punten achterstand heeft op koploper PAOK Saloniki is de tweede plaats (Olympiakos Piraeus) maar vier punten weg.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.