PSV geeft achttienjarig talent prachtig verjaardagscadeau

Reacties

PSV heeft Tygo Land beloond voor zijn stormachtige ontwikkeling. De achttienjarige middenvelder is donderdag op zijn verjaardag definitief overgeheveld naar de A-selectie.

PSV geeft achttienjarig talent prachtig verjaardagscadeau
© Pro Shots

Land maakt zijn minuten dit seizoen voornamelijk in de Keuken Kampioen Divisie voor Jong PSV, maar traint op regelmatige basis mee met de hoofdmacht. Peter Bosz raakte onder de indruk van de jongeling. 'Vanaf het eerste moment wist ik dat hij enorm veel talent heeft. Hij heeft deze stap verdiend en als hij hard blijft werken gaan er nog veel mijlpalen volgen', zegt de trainer op de clubsite.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

PSV nam Land anderhalf jaar geleden over van SC Heerenveen. De middenvelder ging afgelopen week nog met de Eindhovenaren op trainingskamp naar Spanje en maakte minuten tegen Heracles Almelo. 'Natuurlijk hoop je op meer, maar dat heb ik helemaal in eigen hand', zei Land na dat duel in gesprek met VI. 'Hoe goed ik het doe en of ik dat afdwing. Maar ik ben niet gek. Er staat een heel goed PSV. Als ik kansen krijg, dan moet ik die grijpen. Ik weet hoe goed het nu gaat. Daar kan ik alleen maar van leren.'

Land maakte in de openingsspeelronde van dit seizoen zijn debuut in de Eredivisie. In het gewonnen thuisduel met FC Utrecht mocht hij een minuut meedoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.