PSV en Lens zijn akkoord met drie wedstrijden schorsing

Jeremain Lens is de komende vier wedstrijden niet van de partij bij PSV. Woensdag zijn de aanvaller en zijn club akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal.

PSV en Lens zijn akkoord met drie wedstrijden schorsing

Lens kreeg een onderzoek aan zijn broek omdat hij zondag na de verloren topper bij Feyenoord (2-1) Joris Mathijsen opwachtte en hij zo aanleiding was voor een opstootje. Lens wilde verhaal halen voor een moment tijdens de wedstrijd.

De sanctie van drie duels volgt vanwege 'het schaden van de belangen van het betaald voetbal of de voetbalsport in het algemeen, in het bijzonder door na afloop van de wedstrijd Feyenoord - PSV (24 februari jl.) een (gewelddadige) confrontatie met een tegenstander te zoeken, door deze tegenstander aan zijn shirt te pakken en vast te houden.'

Lens kreeg in Rotterdam ook nog eens zijn vijfde gele kaart van het seizoen, waardoor hij sowieso het duel met VVV-Venlo van komend weekend zou missen.

Nu de aanvaller akkoord is gegaan met de schikking mist hij ook het bekerduel van woensdagavond (vanavond) met PEC Zwolle, alsmede de competitiewedstrijden tegen SC Heerenveen (uit) en RKC Waalwijk (thuis).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen