PSV en Feyenoord verzuimen in boeiende kraker écht aan te haken in titelstrijd

Reacties

De kraker tussen PSV en Feyenoord heeft zondag geen winnaar opgeleverd. In een boeiend schouwspel knokten de Eindhovenaren zich naast Feyenoord, dat in Eredivisie-verband ongeslagen blijft onder Dick Advocaat. Door de remise verzuimden beide teams de druk op Ajax en AZ op te voeren.

PSV en Feyenoord verzuimen in boeiende kraker écht aan te haken in titelstrijd
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Op 15 december 2019 rekende Feyenoord voor eigen publiek af met PSV (3-1), waarna de clubleiding van de Eindhovenaren besloot om Mark van Bommel te ontslaan. Onder Ernest Faber verbeterden de resultaten in eerste instantie niet, maar de afgelopen weken zette PSV achtereenvolgens Willem II, ADO Den Haag en Vitesse opzij.

Feyenoord leefde na een reeks van twaalf ongeslagen Eredivisie-wedstrijden met nog meer vertrouwen toe naar de confrontatie in het Philips Stadion. Onder Advocaat weten de Rotterdammers niet wat verliezen is, uitgezonderd de Europa League-wedstrijd tegen FC Porto. Zoals de Hagenaar al aankondigde, startte Ridgeciano Haps als linksbuiten door de zware blessure van Luis Sinisterra en de transfer van Sam Larsson.

Dumfries doelgericht
In de eerste helft golfde het spel op en neer, zonder dat een van de teams de overhand had. Het zorgde voor een aantrekkelijk duel. Al na zes minuten kreeg Feyenoord een riante mogelijkheid om de score te openen. Róbert Bozeník schoot net naast uit een vrije trap van Steven Berghuis. PSV liet zich in de beginfase evenmin onbetuigd. De doelgerichte Denzel Dumfries kon een kopbal net niet genoeg richting meegeven.

Grote mogelijkheden bleven hierna uit, omdat er telkens in de eindfase nét iets misging en beide ploegen niet al hun kaarten op tafel legden. Zo zag Orkun Kökcü een inzet worden gekeerd door Lars Unnerstall en kwam Justin Bijlow net op tijd zijn doel uit, waarmee hij voorkwam dat Ryan Thomas gevaarlijk kon worden. Na ruim een half uur werd de ban gebroken door Feyenoord. Eric Botteghin, die terugkeerde in de basis na te zijn hersteld van een blessure, kopte raak uit een hoekschop van Kökcü: 0-1.

Eric Botteghin imiteerde zichzelf: drie seizoenen geleden was de Feyenoorder ook trefzeker in Eindhoven.
© Pro Shots
Eric Botteghin imiteerde zichzelf: drie seizoenen geleden was de Feyenoorder ook trefzeker in Eindhoven.

Zo was PSV, dat zich wat afwachtend opstelde, nadrukkelijk aan zet. De Eindhovenaren herstelden al na twee minuten in de tweede helft de balans. Cody Gakpo schoot diagonaal en hard raak in de verre hoek. Het voorwerk was van Jorrit Hendrix en Thomas. De treffer injecteerde PSV met vertrouwen. De thuisploeg zette veel vroeger druk dan voor rust en zocht ook veel eerder de diepte. Feyenoord had het lastig en stond enkele kansen toe. Zo moest Bijlow redding brengen op een knappe volley van Sam Lammers.

Het duurde niet lang voordat Feyenoord zich herpakte en het wedstrijdbeeld helemaal veranderde. Unnerstall hield PSV in een tijdsbestek van enkele minuten nadrukkelijk op de been door fraai redding te brengen op een schot van Berghuis en een inzet van Bozeník. Met name de reflex op de poging van laatstgenoemde was fenomenaal. De bal ging via de binnenkant van de paal níet in het doel.

Hands Dumfries?
Een kwartier voor tijd was er opnieuw een benauwd moment voor PSV-fans. De VAR beoordeelde een vermeende handsbal van Dumfries, maar de bal ging niet op de stip. Arbiter Dennis Higler werd zelfs niet eens naar de kant geroepen. PSV wankelde dus even, maar kwam de slotfase ongeschonden door. Wel dwongen de Brabanders zelf ook niets meer af.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door de remise houdt Feyenoord PSV onder zich. De Eindhovenaren hebben bovendien een wedstrijd meer gespeeld. Wel totaliseren de Rotterdammers nu negen verliespunten meer dan koploper Ajax, dat zondagavond aantreedt tegen nummer twee AZ. Feyenoord werkt nu toe naar de halve finale in het KNVB-bekertoernooi tegen NAC Breda van donderdag. In de competitie is Willem II volgende week zondag de volgende tegenstander in De Kuip. PSV wacht volgende week zondag een uitduel bij FC Groningen. Gakpo is voor dat duel geschorst: hij kreeg een gele kaart nadat hij zijn tenue over het hoofd trok na de 1-1.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
25
18
2
5
68-23
+45
56
2
AZ
25
18
2
5
54-17
+37
56
3
Feyenoord
25
14
8
3
50-35
+15
50
4
PSV
26
14
7
5
54-28
+26
49
5
Willem II
26
13
5
8
37-34
+3
44
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

De cijfers van VI. 

PSV Nederland

Feyenoord Nederland

Feyenoord Nederland

'Diep in zijn hart is Advocaat niet tevreden met een punt'
'PSV slaagde er niet in Feyenoord langer pijn te doen dan kort na rust'
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.