PSV eert Rijvers zondag met tegel op Walk of Fame

Reacties

Het recent overleden trainersicoon Kees Rijvers wordt zondag geëerd met een tegel op de Walk of Fame in het Philips Stadion van PSV, de club waar Rijvers grote successen boekte als coach.

PSV eert Rijvers zondag met tegel op Walk of Fame
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 0
FC Twente
FC Twente

Rijvers werd in 1973 trainer in Eindhoven en leidde de club tot drie keer toe naar de landstitel, alsmede de eindzege in de UEFA Cup in 1978. Tussen 1981 en 1984 was Rijvers bondscoach van het Nederlands elftal, de ploeg die hij als speler overigens ook 33 keer diende. De 97-jarige Rijvers overleed vorige week. De vorige speelronde was er bij alle wedstrijden in het betaald voetbal al een minuut stilte om stil te staan bij dat droevige nieuws.

Nu PSV voor het eerst sinds Rijvers' heengaan een thuiswedstrijd speelt, hebben de Eindhovenaren de kans gegrepen om Rijvers nog een postuum eerbetoon te bezorgen. In het bijzijn van Rijvers' dochter zal de tegel worden onthuld in de rust van het Eredivisie-treffen met FC Twente, overigens ook een ex-werkgever van Rijvers. 'Zijn vereeuwiging in het Philips Stadion geldt als een gepast eerbetoon voor een groot clubicoon', aldus Frans Janssen, commercieel directeur van de koploper.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Walk of Fame is een paar jaar geleden in het leven geroepen bij PSV om prominente ex-spelers of -trainers van de club in het zonnetje te zetten. Willy van der Kuijlen, Ronaldo, Luc Nilis, Hans van Breukelen, Ruud van Nistelrooij, Phillip Cocu, Berry van Aerle, Mark van Bommel, Heurelho Gomes, Arjen Robben, Mateja Kezman, Jan van Beveren, Jan Heintze, Willy van de Kerkhof, René van de Kerkhof en Guus Hiddink hebben momenteel al een tegel.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.