PSV boekt in Tel Aviv een zuinige overwining

Ibrahim Afellay tekende voor de eerste tegentreffer van Bnei Yehuda. De middenvelder zette PSV daarmee op het spoor van een zuinige zege in Israël (0-1).

PSV controleerde zoals verwacht in de eerste helft de wedstrijd in de laatste voorronde van de Europa League, maar slaagde er niet in de Israëlische opponent de duimschroeven aan te draaien. De Eindhovense formatie, die aantrad zonder de geschorsten André Ooijer en Stanislav Manolev, was bovendien in verdedigend opzicht niet altijd even doortastend.

In de twaalfde minuut kreeg Oz Rali de kans van afstand het PSV-doel onder vuur te nemen, terwijl Bnei Yehuda halverwege de eerste helft door Andreas Isaksson van een treffer werd afgehouden. De Zweedse doelman werkte met een knappe reflex een inzet van Moshe Biton uit zijn doel.

In de 24ste minuut deed PSV wat de thuisclub had verzuimd. Balázs Dzsudzsák behield het overzicht en legde terug op Ibrahim Afellay. De Oranje-international liet Bnei Yehuda-keeper Dele Aiyenugba met een bekeken schuiver van zestien meter kansloos.

Het was de eerste treffer die Bnei Yehuda dit seizoen incasseerde. In zes voorgaande Europese duels hield de Israëlische ploeg het doel schoon. De PSV-goal stimuleerde de thuisploeg tot een offensief, dat mede door slordig verdedigen tot grote kansen voor onder anderen Maharan Radi leidde.

Zoals Bnei Yehuda de kansen onbenut liet, zo verzuimde PSV gaandeweg de tweede helft de marge te vergroten en daarmee het duel in Tel Aviv te beslissen. Onder anderen Ola Toivonen schoot in kansrijke positie hard over. In de slotfase zette Afellay keeper Aiyenugba aan het werk.

Ondanks de magere zege kan PSV met een gerust hart de return in Eindhoven tegemoet zien. De Brabantse formatie heeft met de overwinning plaatsing voor de Europa League binnen bereik.