PSV boekt bescheiden winst in kampioensjaar

Reacties

PSV heeft het afgelopen boekjaar opnieuw winst gemaakt. De Eindhovenaren melden op de clubwebsite een positief resultaat te hebben behaald van 0,2 miljoen euro.

PSV boekt bescheiden winst in kampioensjaar

Het operationele resultaat was mede door het mislopen van Europees voetbal en het uitkeren van de kampioenspremie negatief: acht miljoen euro. Op de transfermarkt maakte de landskampioen wel winst door de uitgaande transfers van spelers als Davy Pröpper, Andrés Guardado en Jetro Willems (vorige zomer) en Jürgen Locadia (in de winter): negen miljoen euro. Daartegenover stond de komst van Hirving Lozano, Maxi Romero en Derrick Luckassen.

PSV meldt verder dat het net als de afgelopen seizoenen is doorgegaan met aflossen van de rentedragende schulden. In de laatste drie jaar is dat voor bijna 25 miljoen euro gedaan. Tijdens het boekjaar 2017/18 blijft daardoor, na het aftrekken van de belasting, een netto resultaat van 0,2 miljoen euro over. De positieve financiële gevolgen van het behalen van de landstitel en het bereiken van de groepsfase van de Champions League zullen merkbaar zijn in het huidige boekjaar 2018/19.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.